Helppo tomaattikastike
Helppo tomaattikastike kruunaa arkisen pasta-aterian. Maukkaan tomaattikastikkeen voi keittää valmiiksi jääkaappiin hyvissä ajoin ja napata esiin, kun arkiateria pitää taikoa nopeasti.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Helppo tomaattikastike:
- 2 kg kypsiä tomaatteja
- 1-2 sipulia
- 1 rkl öljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 0.5 tl chilijauhetta
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 0.5 dl vettä
- kourallinen timjamia
- 1 dl ruokosokeria
- 0.5 dl hillo-marmeladisokeria
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- (1 rkl tomaattipyreetä)
Valmistusohje
1. Huuhdo ja lohko tomaatit. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon muut aineet. Kiehuta ja lisäää lopuksi tomaatit.
2. Keitä aineksia hiljalleen puolisen tuntia. Soseuta ainekset ja puserra siivilän läpi sileäksi. Jos väri jää haaleaksi, voi väriä terästää tomaattipyreellä.
3. Kaada tomaattikastike tölkkiin tai pulloon ja säilytä kylmässä.
Katso myös: Kasvispasta x 5
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo tomaattikastike