Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Herkkusienikeitto

Herkkusienikeitto on kermaisen pehmeä, maukas ja helppotekoinen. Tarjoa samettinen sienisoppa alkuruokana tai isompana annoksena pääruokana rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Herkkusienikeitto

  • 400 g herkkusieniä
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl kana- tai kasvislientä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl tuoretta timjamia

Valmistusohje

Herkkusienikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Paloittele 400 grammaa herkkusieniä. Kuori ja hienonna salottisipuli.
  2. Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita kattilassa. Kuullota sieniä ja sipulia noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt ja sienistä haihtunut enin neste.
  3. Sekoita joukkoon neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja. Lisää seitsemän desilitraa kana- tai kasvislientä joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
  4. Lisää kaksi desilitraa kuohukermaa, puoli teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallinen valkopippuria. Kuumenna, mutta älä keitä.
  5. Koristele herkkusienikeitto tuoreella timjamilla ja tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän tai itse tehtyjen sämpylöiden kera.

Lue myös Anna.fi: Samettinen sienikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Herkkusienikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.