1. Sulata sata grammaa voita. Jauha desilitra kuivattuja herkkutatteja hienoksi morttelissa. Kuumenna kaksi desiltraa maitoa ja laita sienet maitoon. Anna maustua 20 minuuttia.
2. Mittaa kuivat aineet eli kolme desilitraa vehnäjauhoja, kaksi desilitraa sokeria, desilitra kaakaojauhetta, kaksi ruokalusikallista vaniljasokeria ja teelusikallinen leivinjauhetta. Riko joukkoon kaksi kananmunaa, lisää maito ja voisula. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
3. Nosta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina vuokiin. Saat taikinasta 8 isoa ja 12 pienempää muffinia.
4. Paista herkkutattimuffinit 200-asteissa uunissa 20- 25 minuuttia. Ota muffinit uunista ja jäähdytä.
5. Pilko 150 grammaa tummaa suklaata kulhoon. Laita desilitra kuohukermaa ja kaksi rosmariinin oksaa kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja anna kerman maustua 15 minuuttia. Poista rosmariinit ja lämmitä kerma uudelleen juuri ja juuri kiehuvaksi. Kaada kerma suklaan joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Mausta 1/4 teelusikallisella suolaa. Vatkaa seos kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien pinnalle. Ripottele päälle ruokalusikallinen kerkkäjauhetta.
6. Pilko paketti eli 250 grammaa vaaleaa marsipaania parin sentin viipaleiksi ja pyöritä palloiksi. Muotoile puolet tattien jaloiksi ja puolet lakeiksi ja yhdistä ne marsipaanisieniksi. Ripotelle pinnalle ruokalusikallinen kaakaojauhetta. Paina sienien jalan pohjaan puolikas hammastikku ja laita sienet muffinien pinnalle koristeiksi ennen tarjoilua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2022.
Lue myös: Sienestys: lue ammattilaisen vinkit ja poimi herkulliset sienireseptit
Lue myös Anna.fi: Herkkutatti on sienten aatelia – näin tatit kannattaa käsitellä, säilöä ja valmistaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herkkutattimuffinit