Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Herkkutattirisotto

Herkkutattirisotto maistuu niin perinteisen sieniruoan ystävälle kuin maailmanmatkaajalle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Herkkutattirisotto

  • 1 l paloiteltuja herkkutatteja ja kantarelleja
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 kpl sipulia
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 kpl kanaliemikuutio tai
  • tai 2 rkl riista-kantarellifondia
  • 7 dl vettä
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl parmesaanijuustoa
  • (suolaa)

Pinnalle

  • paistettuja tatteja tai kantarelleja
  • parmesaanijuustolastuja
  • persiljaasilppua

Valmistusohje

Herkkutattirisotto valmistuu näin:

1. Paahda sienipalat kuumassa, kuivassa kattilassa, kunnes niistä irtoaa neste. Ota osa tateista sivuun risoton koristelua varten. 2. Kuori ja raasta selleri. Kuori ja silppua sipulit. 3. Lisää kattilaan öljy ja paista sieniä öljyssä selleriraasteen ja sipulisilpun kanssa 5 minuuttia. 4. Lisää riisit ja kanaliemikuutio ja kuullota aineksia vielä 5 minuuttia. Lisää vesi ja kypsennä risotto kannella peitettynä 25–30 minuuttia. 5. Lisää kypsennyksen puolessa välissä viini. Älä sekoita. Lisää lopuksi kerma ja parmesaanijuusto. Kuumenna kevyesti. Tarjoa herkkutattirisotto voissa pannulla nopeasti kieräytettyjen tattiviipaleiden, parmesaanilastujen sekä persiljasilpun kanssa.

Vinkki:  Voit valmistaa risoton myös kuivatuista tateista (3 dl). Liota sieniä vähintään tunti kylmässä vedessä ennen ruoanvalmistusta. Puserra sienistä liotusliemi ja lisää se risoton nesteeksi. Muista vähentää ohjeen nestettä samassa suhteessa. Käytä liotetut sienet tuoreiden sienten tapaan.

Katso myös: Risotto muuntuu moneksi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Risotto on onnistuessaan pehmeää ja täyteläistä – näillä ohjeilla valmistat elämäsi parhaan risoton!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Herkkutattirisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.