Reseptit
30-60 min
6

Herkullinen perunasose

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kg jauhoisia perunoita
vettä
1 tl suolaa
1 dl keitinlientä
1 dl ruokakermaa

Valmistusohje

  1. Kuori perunat ja kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat aivan kypsiä.
  2. Soseuta perunat perunasurvimella, sosemyllyllä, sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Jos käytät sähkölaitetta, älä vatkaa liian kauan, ettei sose mene liisteriksi. Lisää kuumennettu neste ja vatkaa puuhaarukalla ilmavaksi.
  • Kiireinen tekee perunasoseen pakastetuista hiutaleista.
  • Vaihtelua makuun saat lisäämällä soseeseen hienonnettua pinaattia, rucolaa tai basilikaa. Myös paistetut sipulit ja sienet tai raastettu sitruunankuori sopivat. Uusi kolmen juuston ruokakerma tai juustoraaste antavat muusille myös makua.
  • Perunan joukkoon voi lisätä myös juureksia: palsternakkaa, porkkanaa, selleriä, bataattia tai lanttua.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkullinen perunasose

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X