Reseptit
alle 30 min

Herkulliset blinit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
2 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
15 g hiivaa
1 tl suolaa
2 kpl valkuaista
2 kpl keltuaista
0.8 dl Hyla-kermaa
2 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
0.5 dl voisulaa

Lisukkeeksi

mätiä
suolakurkkua
sipulia
smetanaa

Valmistusohje

  1. Sekoita lämpimään nesteeseen tattari- ja vehnäjauhot sekä hiiva ja suola. Seisota taikinaa liinan alla vähintään 3 tuntia.
  2. Kiehauta maito. Lisää kuplivaan taikinaan keltuaiset, kerma, voisula ja lämmin maito. Vaahdota valkuaiset. Kääntele valkuaisvaahto mukaan taikinaan.
  3. Paista blinit heti kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa ja tarjoa lisukkeena mätiä, smetanaa, suolakurkkukuutioita sekä sipulisilppua. Blineihin syntyy vahvempi aromi, jos taikinaa seisottaa yön yli viileässä ja sekoittaa kerman, keltuaiset, lopun maidon ja valkuaisvaahdon taikinaan juuri ennen blinien paistamista. Laktoositon, jos käytät laktoosittomia maitotuotteita.

Avainsanat

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkulliset blinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X