Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hermann Pflaumin purjopiirakka (Lauch auf Blätterteig)

Purjopiirakka on mehevä suolainen piiras. Tämä resepti on peräisin Pflaumin veljesten Bayreuthissa, Saksassa sijaitsevan Post Hotellin keittiöstä. Pflaumin suku on pitänyt postihotellia jo yli 300 vuotta. Hotellin keittiössä valmistetaan herkullista, mutta terveellistä gourmet-ruokaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Purjopiirakka

  • 500 g valmista voitaikinaa
  • 3 kpl purjoa
  • 30 g voita tai öljyä
  • 2-6 kpl salottisipulia
  • 1 nippu ruohosipulia tai 1 tl korianteria
  • 0.5 tl kuminaa
  • 0.5 tl roseepippuria
  • 0.5 tl fenkolia
  • 3 kpl kananmunaa
  • noin 3 dl kermaa
  • noin 0,75 tl merisuolaa

Valmistusohje

Purjopiirakka (Lauch auf Blätterteig) Hermann Pflaumin tapaan valmistuu näin:

  1. Halkaise purjot pituussuunnassa, pese huolellisesti ja leikkaa ne noin 2 mm paksuiksi puolirenkaiksi. Hienonna salottisipulit ja pehmennä kuumassa voissa tai öljyssä. Lisää mausteet. Lisää purjot mutta kuumenna niitä vain sen verran, että ne pehmenevät. Sekoita kananmunat, kerma ja ripaus merisuolaa.
  2. Kauli voitaikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä ja nosta papereineen tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24-27 cm). Taiteile piirakan reuna hauskan epäsymmetriseksi yli vuoan reunojen. Kohota osaa taikinareunasta sen alle tukevasti rutistetun leivinpaperin tukemana kypsymisen ajaksi. Pidä valmiiksi muotoiltua pohjaa vähintään 1/2 tuntia jääkaapissa ennen paistamista.
  3. Täytä piirakka purjoseoksella, kaada päälle muna-kermaseos ja kypsennä 190-200 asteessa noin 30 minuuttia. Nosta piirakka vuoasta leivinpaperin avulla. Tarjoa purjopiirakka lämpimänä.

Katso myös: Purjogratiini

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hermann Pflaumin purjopiirakka (Lauch auf Blätterteig)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.