Reseptit
alle 30 min
4

Herne-fenkolikeitto

Tuoreista herneistä keitetty hernekeitton on herkullista vaihtelua perinteiselle. Fenkoli antaa kylmänä tarjottavalle keitolle veikeän makuvivahteen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Herne-fenkolikeitto:

1 pieni salottisipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 pieni fenkoli
2 rkl oliiviöljyä
noin 1,2 l kasvislientä
4 dl perattuja herneitä
1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
2 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise fenkoli, poista kova keskiosa ja varsiosat. Leikkaa puolikkaat ohuen ohuiksi viipaleiksi.

2. Kuullota sipuleita ja fenkoleita kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia tai kunnes fenkoli hieman pehmenee. Lisää kasvisliemi.

3. Anna keiton kiehua 5 minuuttia. Lisää herneet ja raastettu limetin kuori. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Lisää keittoon hienonnettu minttu.

4. Soseuta keitto ja mausta limetinmehulla ja suolalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/12.

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herne-fenkolikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X