
Herne-fenkolikeitto
Tuoreista herneistä keitetty hernekeitton on herkullista vaihtelua perinteiselle. Fenkoli antaa kylmänä tarjottavalle keitolle veikeän makuvivahteen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Herne-fenkolikeitto:
- 1 pieni salottisipuli
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 pieni fenkoli
- 2 rkl oliiviöljyä
- noin 1,2 l kasvislientä
- 4 dl perattuja herneitä
- 1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 2 rkl hienonnettua minttua
Valmistusohje
1. Herne-fenkolikeitto valmistuu näin. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise fenkoli, poista kova keskiosa ja varsiosat. Leikkaa puolikkaat ohuen ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuullota sipuleita ja fenkoleita kattilassa öljyssä noin 5 minuuttia tai kunnes fenkoli hieman pehmenee. Lisää kasvisliemi.
3. Anna keiton kiehua 5 minuuttia. Lisää herneet ja raastettu limetin kuori. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Lisää keittoon hienonnettu minttu.
4. Soseuta keitto ja mausta limetinmehulla ja suolalla. Tarjoa keitto tuoreen leivän kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/12.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Helppo herne-kevätsipulikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herne-fenkolikeitto