Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Herne-minttupesto

Pestoa rakastavat kaikki, mutta kokeilepa ensi kerralla surauttaa joukkoon pussi pakasteherneitä. Pakasteherneet tuovat pestoon ruokaisuutta ja tekivät sen koostumuksesta peruspestoa paksumman. Tuoreet yrtit, valkosipuli ja reilu kourallinen parmesaanijuustoraastetta ovat sen maun salaisuus. 

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Herne-minttupesto:

2 l herneenpalkoja
runsas nippu tuoretta basilikaa
1 nippu tuoretta minttua
4 rkl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
noin 1 dl hyvää oliiviöljyä
Mainos

Valmistusohje

1. Perkaa herneenpalot. Ryöppää herneitä muutama minuutti pienessä määrässä vettä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Nosta valutetut herneet, basilikanlehdet ja minttu teholeikkuriin. Aja rouheiseksi. Lisää parmesaaniraaste, hienonnettu valkosipulinkynsi, mausteet ja hieman oliiviöljyä. Aja seos tasaiseksi.

3. Lisää oliiviöljyä, kunnes peston koostumus on sopivan pehmeää ja juoksevaa.

Lue myös: Itse tehty pesto sopii joka tilanteeseen – poimi 5 nerokasta ideaa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herne-minttupesto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X