Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Herne-minttupesto

Pestoa rakastavat kaikki, mutta kokeilepa ensi kerralla surauttaa joukkoon pussi pakasteherneitä. Pakasteherneet tuovat pestoon ruokaisuutta ja tekivät sen koostumuksesta peruspestoa paksumman. Tuoreet yrtit, valkosipuli ja reilu kourallinen parmesaanijuustoraastetta ovat sen maun salaisuus. 

Ainekset

Herne-minttupesto:

  • 2 l herneenpalkoja
  • runsas nippu tuoretta basilikaa
  • 1 nippu tuoretta minttua
  • 4 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • noin 1 dl hyvää oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Perkaa herneenpalot. Ryöppää herneitä muutama minuutti pienessä määrässä vettä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Nosta valutetut herneet, basilikanlehdet ja minttu teholeikkuriin. Aja rouheiseksi. Lisää parmesaaniraaste, hienonnettu valkosipulinkynsi, mausteet ja hieman oliiviöljyä. Aja seos tasaiseksi.

3. Lisää oliiviöljyä, kunnes peston koostumus on sopivan pehmeää ja juoksevaa.

Lue myös: Itse tehty pesto sopii joka tilanteeseen – poimi 5 nerokasta ideaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Herne-minttupesto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.