Hernefalafelit
Hernefalafelit tehdään suomalaisittain purkkihernekeitosta. Tarjoa rapeat pyörykät pitaleivän sisällä jogurttikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hernefalafelit
- 1 tlk (435 g) kasvishernekeittoa
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 2 dl pankokorppujauhoja
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ¼ tl suolaa
- 2 dl rypsiöljyä
Kastike
- 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 2 rkl tahinia
- 1 tl vahvaa sinappia
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
Lisäksi
- 4 pitaleipää
- 1 ruukku salaattia
- 2 tomaattia
- 1 punasipuli
Valmistusohje
Hernefalafelit valmistuvat helposti näin:
1. Avaa kasvishernekeittopurkin kansi ja tee pohjaan tölkinavaajalla pieni reikä. Laita purkki leikkuulaudalle avattu puoli alaspäin ja puhalla reikään niin, että kiinteä keittopötkö irtoaa kokonaisena purkista. Leikkaa keittopala neljäksi kiekoksi.
2. Mittaa neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja lautaselle. Riko kananmuna toiselle ja riko rakenne. Yhdistä kolmannella lautasella kaksi desilitraa pankokorppujauhoja, puoli desilitraa seesaminsiemeniä, teelusikallinen savupaprikajauhetta ja 1/4 teelusikallinen suolaa. Pyöritä kiekot ensin jauhoissa, sitten munassa ja leivitä lopuksi kauttaaltaan korppujauhoilla.
3. Paista kiekot kahdessa desilitrassa rypsiöljyä rapsakoiksi, 2–3 minuuttia per puoli. Laita paistetut kiekot 180–asteiseen uuniin 10 minuutiksi, kunnes pihvit ovat lämpimiä myös sisältä. Yhdistä kastikkeen ainekset eli kaksi desilitraa paksua maustamatonta jogurttia, kaksi ruokalusikallista tahinia, teelusikallinen vahvaa sinappia, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista sokeria. Ota neljä pitaleipää. Täytä pitaleivät salaatinlehdillä, tomaatilla ja punasipulilla sekä paistetulla hernefalafeleilla. Viimeistele pitaleivät jogurttikastikkeella.
Vinkki! Hernefalafelit maistuvat mainioilta myös tabbouleh-salaatin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2022.
Lue myös Anna.fi: Helpot hernepyörykät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hernefalafelit