Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hernepyree

Hernepyree on hetkessä valmis herkku. Se maistuu erityisen kalaruokien kanssa ja sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Hernepyree

  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 ripaus suolaa ja valkopippuria
  • 300 g pakasteherneitä
  • 1 dl ruokakermaa

Valmistusohje

Hernepyree valmistuu näin helposti:

Hernepyree on vaivaton tehdä ja maistuu taivaaliselta teetpä sen tuoreista tai pakasteherneistä. Kauniin värisellä vihreällä pyreellä voit maustaa perinteisen perunamuusin, höystää kalaruoat, lihapulla-ateriat ja juhlavat kampasimpukka-annokset.

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota silputut valkosipulinkynnet rasvassa.

2. Lisää valkosipulien joukkoon mausteet, herneet ja kerma. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella tasaikseksi. Jos haluat aivan sileän pyreen, puserra seos siivilän läpi.

3. Tarjoa hernepyree esimerkiksi kalapihvien tai paistetun lohen kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Herne-villiyrttipesto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hernepyree

Sinun täytyy kommentoidaksesi.