Reseptit
4
Kiitos

Hernerisotto

Hernerisotto sopii kukkakaalipihvien ja voi-hunajapaahdettujen porkkanoiden kanssa tarjottavaksi tai ruoaksi myös sellaise­naan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
noin 8 dl kasvislientä
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl ranskankermaa (voi jättää pois)
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna kuoritut sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa oliiviöljyssä riisin kanssa läpikuultaviksi.

2. Lisää kattilaan valkoviini ja yksi desilitra vettä. Hauduta riisi kypsäksi ilman kantta, ja lisää kuumaa kasvislientä desilitra kerrallaan. Anna välissä imeytyä. Risotto kypsyy noin 20 minuutissa.

3. Viimeistele risotto voilla, ranskankermalla, parmesaaniraasteella ja sulatetuilla herneillä. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Tarjoa risotto sellaisenaan tai paahdettujen kukkakaalipihvien ja voi-hunajapaahdettujen porkkanoiden kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 16/17.

Kokeile myös näitä kasvisrisottoja:

hernerisotto

Keväinen hernerisotto

Suppisrisotto

fenkolirisotto siika

Fenkolirisotto

Ruoka.fi: Hernerisotto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hernerisotto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X