Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hernerisotto

Hernerisotto sopii kukkakaalipihvien ja voi-hunajapaahdettujen porkkanoiden kanssa tarjottavaksi tai ruoaksi myös sellaise­naan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hernerisotto

  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • noin 8 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 2 rkl ranskankermaa (voi jättää pois)
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

Hernerisotto valmistuu näin:

1. Hienonna kuoritut sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa oliiviöljyssä riisin kanssa läpikuultaviksi.

2. Lisää kattilaan valkoviini ja yksi desilitra vettä. Hauduta riisi kypsäksi ilman kantta, ja lisää kuumaa kasvislientä desilitra kerrallaan. Anna välissä imeytyä. Risotto kypsyy noin 20 minuutissa.

3. Viimeistele risotto voilla, ranskankermalla, parmesaaniraasteella ja sulatetuilla herneillä. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Tarjoa hernerisotto sellaisenaan tai paahdettujen kukkakaalipihvien ja voi-hunajapaahdettujen porkkanoiden kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 16/17.

Kokeile myös näitä kasvisrisottoja:

hernerisotto

Keväinen hernerisotto

Suppisrisotto

fenkolirisotto siika

Fenkolirisotto

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Risotto on onnistuessaan pehmeää ja täyteläistä – näillä ohjeilla valmistat elämäsi parhaan risoton!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hernerisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.