Herukkasiirappi
Herukkasiirappi tehdään mustaviinimarjamehusta ja sokerista. Siirapin voi maustaa kanelilla, neilikalla ja mustapippurilla käyttötarkoituksesta riippuen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Herukkasiirappi
- 1 l herukoista höyrytettyä mehua
- 4 dl muscovado- tai ruokosokeria
- kanelitanko
- (muutama mausteneilikka)
- (1 tl mustapippuria)
Valmistusohje
Herukkasiirappi valmistuu helposti näin:Herukkasiirappi
1. Kaada makeuttamaton, mehumaijassa valmistettu höyrymehu laakeaan kasariin. Lisää joukkoon sokeri ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakeutuu siirapiksi.
2. Käytä herukkasiirappi liharuokien, vaikkapa routapaistin lisukkeena, kastikkeiden maustamiseen tai jälkiruokakastikkeena esimerkiksi kookosjäätelön kanssa.
Vinkki: Tällä reseptillä saat litran herukkasiirappia. Mausta esimeriksi puolet pippurilla, puolet kanelitangolla.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään mustaherukka-vispipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Herukkasiirappi