Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hiekkahentunen

Hiekkahentunen on söpöin pikkuleivonnainen mitä on olemassa. Se rapea ja kevyt kuori on todella herkullinen ja sen voi täyttää haluamallaan täytteellä. Kokeile tätä hurmaavaa mascarponetäytettä ja hilloa. 

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Hiekkahentunen, pohja

  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta

Hiekkahentunen, täyte

  • 1 ½ dl hilloa esim. mustikkahilloa
  • ½ dl maustamatonta paksua täysrasvaista jogurttia esim. turkkilaista tai kreikkalaista
  • 125 g mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
  • ¼ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Hiekkahentunen, koristelu

  • 3 dl tuoreita marjoja

Valmistusohje

Hiekkahentunen leivotaan helposti näin:

  1. Vaahdota 150 grammaa voita ja yksi desilitra sokeria. Sekoita joukkoon yksi kananmuna. Yhdistä neljä desilitraa vehnäjauhoja ja yksi desilitra mantelijauhetta. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  2.  Jaa taikina kahteenkymmeneen pienen pieneen voideltuun leivosvuokaan.  Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta pohjat jääkaappiin jähmettymään. Täytä pohjat paistoherneillä, ettei taikina valahda uunissa.
  3. Paista leivospohjia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna leivospohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne varovasti vuoista ja täytät.
  4. Sekoita puoli desilitraa jugurttia ja 125 grammaa mascarponea yhteen. Siivilöi joukkoon yksi neljäsosa desilitraa tomusokeria ja teelusikallinen vaniljasokeria. Sekoita hyvin ja lusikoi täyte purstotinpussiin.
  5. Lusikoi hilloa leivoksen pohjalle ja pursota juustotäytettä hillon päälle. Koristele hiekkahentunen tuoreilla marjoilla.
  6. Tarjoa hiekkahentunen heti. Pohja vetistyy, jos jätät sen seisomaan pitkäksi aikaa täytettynä.

Lue myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

Lue myös Anna.fi: Näin leivot herrasväen pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hiekkahentunen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.