
Hiekkahentunen
Hiekkahentunen on söpöin pikkuleivonnainen mitä on olemassa. Se rapea ja kevyt kuori on todella herkullinen ja sen voi täyttää haluamallaan täytteellä. Kokeile tätä hurmaavaa mascarponetäytettä ja hilloa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Hiekkahentunen, pohja
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
Hiekkahentunen, täyte
- 1 ½ dl hilloa esim. mustikkahilloa
- ½ dl maustamatonta paksua täysrasvaista jogurttia esim. turkkilaista tai kreikkalaista
- 125 g mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
- ¼ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Hiekkahentunen, koristelu
- 3 dl tuoreita marjoja
Valmistusohje
Hiekkahentunen leivotaan helposti näin:
- Vaahdota 150 grammaa voita ja yksi desilitra sokeria. Sekoita joukkoon yksi kananmuna. Yhdistä neljä desilitraa vehnäjauhoja ja yksi desilitra mantelijauhetta. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina kahteenkymmeneen pienen pieneen voideltuun leivosvuokaan. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta pohjat jääkaappiin jähmettymään. Täytä pohjat paistoherneillä, ettei taikina valahda uunissa.
- Paista leivospohjia 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna leivospohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne varovasti vuoista ja täytät.
- Sekoita puoli desilitraa jugurttia ja 125 grammaa mascarponea yhteen. Siivilöi joukkoon yksi neljäsosa desilitraa tomusokeria ja teelusikallinen vaniljasokeria. Sekoita hyvin ja lusikoi täyte purstotinpussiin.
- Lusikoi hilloa leivoksen pohjalle ja pursota juustotäytettä hillon päälle. Koristele hiekkahentunen tuoreilla marjoilla.
- Tarjoa hiekkahentunen heti. Pohja vetistyy, jos jätät sen seisomaan pitkäksi aikaa täytettynä.
- joululeivonnaiset
- kevään juhlat
- kotimaiset marjat
- lakkiaiset
- leivokset
- leivonnaiset
- makeat leivonnaiset
- unelmien joulu
- Äitienpäivä
- Häät
- Joulu
- Juhannus
- Juhlat
- Kotimaiset marjat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Pääsiäinen
- Ristiäiset ja nimiäiset
- Sadonkorjuu
- Vappu
- Kananmuna
- Kasvis
- Jälkiruoat
- Leivokset
- Makeat leivonnaiset
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hiekkahentunen