Hillan hilloleivät
Hillotäytteiset pikkuleivät maistuvat kaikille. Paista hilloleivät etukäteen ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa. Täytä ja korista päivää, paria ennen tarjoamista. Samaan tapaan voit leipoa taikinasta lintuja ja sydämiä. Koristele leivonnaiset tomusokeri-vesikuorrutuksella ja nonparelleilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 85 annosta
Ainekset
Hillan hilloleivät:
- 250 g voita tai margariinia
- 100 g sokeria (runsas 1 dl)
- 1 kananmuna
- 1 dl kermaa
- 200 g vehnäjauhoja (3 dl)
- 100 g perunajauhoja (1,7 dl)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
täyte:
- vadelmahilloa tai 100 g voita tai margariinia, 50 g tomusokeria ja 3 rkl kahvia
tomusokerikuorrutus:
- 225 g tomusokeria
- 2,5 rkl sitruunamehua, vettä tai valkuaista
Valmistusohje
- Hiero pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja kerma. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan.
- Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa.
- Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä pala kerrallaan ohut levy ja ota siitä muotilla pyöreitä kuvioita.
- Paista 175 asteessa noin 5-10 minuuttia. Pikkuleipien kuuluu jäädä vaaleiksi.
- Levitä jäähtyneille pikkuleiville vadelmahilloa ja paina kaksi vastakkain. Täytteen voit sekoittaa myös voista tai margariinista, tomusokerista ja kahvista.
- Koristele leivonnaiset tomusokeri-vesikuorrutuksella ja nonparelleilla.
Vinkit:
- Paista hilloleivät etukäteen ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa. Täytä ja korista päivää, paria ennen tarjoamista.
- Jos teet hilloleivistä ylioppilaslakkeja, kasta leivonnaisen reuna sulatettuun suklaaseen. Paina koristeeksi hopea- tai kultakuula.
- Samaan tapaan voit leipoa taikinasta lintuja ja sydämiä.
Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hillan hilloleivät