Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hillan hilloleivät

Hillotäytteiset pikkuleivät maistuvat kaikille. Paista hilloleivät etukäteen ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa. Täytä ja korista päivää, paria ennen tarjoamista. Samaan tapaan voit leipoa taikinasta lintuja ja sydämiä. Koristele leivonnaiset tomusokeri-vesikuorrutuksella ja nonparelleilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
85  annosta

Ainekset

Hillan hilloleivät:

  • 250 g voita tai margariinia
  • 100 g sokeria (runsas 1 dl)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 200 g vehnäjauhoja (3 dl)
  • 100 g perunajauhoja (1,7 dl)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

täyte:

  • vadelmahilloa tai 100 g voita tai margariinia, 50 g tomusokeria ja 3 rkl kahvia

tomusokerikuorrutus:

  • 225 g tomusokeria
  • 2,5 rkl sitruunamehua, vettä tai valkuaista

Valmistusohje

  1. Hiero pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja kerma. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan.
  2. Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa.
  3. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä pala kerrallaan ohut levy ja ota siitä muotilla pyöreitä kuvioita.
  4. Paista 175 asteessa noin 5-10 minuuttia. Pikkuleipien kuuluu jäädä vaaleiksi.
  5. Levitä jäähtyneille pikkuleiville vadelmahilloa ja paina kaksi vastakkain. Täytteen voit sekoittaa myös voista tai margariinista, tomusokerista ja kahvista.
  6. Koristele leivonnaiset tomusokeri-vesikuorrutuksella ja nonparelleilla.

Vinkit:

  • Paista hilloleivät etukäteen ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa. Täytä ja korista päivää, paria ennen tarjoamista.
  • Jos teet hilloleivistä ylioppilaslakkeja, kasta leivonnaisen reuna sulatettuun suklaaseen. Paina koristeeksi hopea- tai kultakuula.
  • Samaan tapaan voit leipoa taikinasta lintuja ja sydämiä.

Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hillan hilloleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.