Reseptit
alle 30 min
6
Kiitos

Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 tuore ananas
1 dl sokeria
1 dl vettä

Limettimuruseos

2 dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
75 g voita
1-2 limetin raastettu kuori
Mainos

Mascarponekerma

1 dl kuohukermaa
½ prk (125 g) mascarponea
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

1. Valmista ensin limettimuruseos. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, pehmeä voi ja limettiraasteet murumaiseksi seokseksi. Levitä muruseos leivinpaperoidulle uunipellille. Ota hieman väriä grillivastusten alla. Tarkkaile, ettei seos ruskistu liikaa. Nosta jäähtymään.

2. Kuori ananas. Halkaise, viipaloi ja poista kova keskusta. Leikkaa ananasviipaleet kuutioiksi. Nosta palat sokerin ja veden kanssa kattilaan ja keitä muutama minuutti, kunnes ananakset pehmenevät. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota kerma. Notkista mascarponejuusto kulhossa ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää kermavaahto kulhoon varovaisesti nostellen.

4. Nostele tarjoilulautasille hillottua ananasta ja ripottele pinnalle limettimuruseosta. Annostele pinnalle kahden lusikan avulla kermaseoksesta nokareita.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hillottua ananasta, limettimuruseosta ja mascarponekermaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X