Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Himahellan poronkäristys

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 170 g Amerikanpekonia
  • 50 g voita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ½ kg pakastettua poronkäristelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 rkl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 pulloa (0,33 l) olutta
  • 2 dl vettä
  • 1 rosmariinin oksa
  • 3-4 katajanmarjaa
  • (2-3 rkl kuivattuja metsäsieniä)

Valmistusohje

  1. Silppua sipulit ja pekoni.
  2. Kuumenna pata ja paista pekoni öljyn ja voin seoksessa.
  3. Kuullota rasvassa sipulisilppu, vedä sivuun ja lisää jäinen käristysliha vähitellen. Sekoittele lihaa kunnes koko määrä on sulanut ja muuttunut harmaaksi.
  4. Anna kypsyä omassa liemessään kunnes liha tuoksahtaa paahtuvalle. Mausta liha suolalla ja pippurilla.
  5. Lisää pataan pullollinen olutta, anna kiehahtaa. Lisää toinen pullollinen ja lopuksi sen verran vettä, että liha juuri ja juuri peittyy nesteeseen. Pane pataan rosmariininoksa, katajanmarjat ja kourallinen kuivattuja metsäsieniä.
  6. Hauduta käristystä vähintään tunti kannen alla miedolla lämmöllä tai pistä pata 175-asteiseen uuniin. Tiivis kansi pitää käristyksen kosteana.
  7. Tarjoa käristys perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.

Lue myös Himahellan juttu Stadilainen poronkäristys!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Himahellan poronkäristys

Sinun täytyy kommentoidaksesi.