Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Burgundynpata hirvestä

Burgundynpata hirvestä on syksyn ja alkutalven herkku. Sipulit, porkkanat, yrtit ja valkosipuli tekevät tästä liharuoasta herkun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Burgundynpata hirvestä

  • 1 kg hirvipaistia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • ¾ tl mustapippuria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaviiniä
  • ¼ dl tomaattipyreetä
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 100 g pekonia
  • 200 g suppilovahveroita (tai 20 g kuivattuja sieniä + 3 dl vettä)
  • 8 pikkusipulia (pikkuisia)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 porkkanaa
  • ½ appelsiinin kuori
  • 1 rosmariininoksa

Valmistusohje

Burgundynpata hirvestä valmistuu helposti näin:Hirveä burgundinpadassa

1. Nosta sulanut paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.

    2. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kumoa lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä paistokertojen välillä ja kaada liemi talteen. Ripottele lihojen päälle suola, timjami, mustapippuri ja vehnäjauhot.

    3. Kaada pataan huuhdeliemi, punaviini ja tomaattipyree. Lisää laakerinlehdet. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.

    4. Suikaloi pekoni. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Kuori pikkusipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele porkkanat.

    5. Kuumenna pekonia kylmällä pannulla ilman rasvaa, kunnes pekonin rasva irtoaa. Lisää sienet ja sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä pekonin rasvassa. (Kuivatut sienet voit lisätä liotettuina suoraan pataan.) Kumoa ainekset pataan. Lisää porkkanat, appelsiininkuorisuikale ja rosmariininoksa.
    Kuumenna kiehuvaksi.

    6. Hauduta kannen alla vielä noin tunti lihan mureudesta riippuen. Tarkista maku.

    7. Tarjoa hirvipadan kanssa keitettyjä perunoita.

    Ohje: Tiina Rantanen, Himahella

    Lue myös: Hirvenliha on vähärasvaista herkkua – listasimme parhaat syksyiset hirvireseptit

    Lue myös Anna.fi: 10 hirviruokaa, jotka tuovat veden kielelle


    Kommentoi

    Kommentoi juttua: Burgundynpata hirvestä

    Sinun täytyy kommentoidaksesi.