Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Hirvenlihakääryleet

HIrvikääryleet tehdään hirvenpaistista. Ohuet hirvenpaistiviipaleet nuijitaan ja täytetään sinihomejuustolla. Kääryleet kietaistaan pekoniin, paistetaan ensin pannulla ja laitetaan lopuksi uuniin muhimaan. Sinihomejuuston, katajanmarjojen ja savupekonin maustamat hirvenlihakääryleet ovat metsästäjien herkkua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hirvenlihakääryleet:

800 g hirvenpaistia
150 g sinihomejuustoa (tai fetaa)
savupekonia
vettä
mustapippuria
katajanmarjoja

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa hirvenpaisti ohuiksi viipaleiksi ja nuiji viipaleet kevyesti kädellä. Nosta joka viipaleelle juustonokareita ja kiedo rullaksi. Pyöritä rullan ympärille suikale savupekonia ja kiinnitä kääryle cocktailtikulla tai sido puuvillalangalla.
  2. Paista kääryleet paistinpannussa, kunnes pinnassa on kaunis väri. Siirrä valurautapataan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja valuta paistinliemi kääryleiden päälle. Lisää mausteeksi mustapippuria ja katajanmarjoja. Älä lisää suolaa, sillä suolaa tulee riittävästi juustosta ja pekonista.
  3. Kypsennä kannen alla uunissa 150 asteessa vajaan tunnin ajan tai kunnes liha on mureaa. Kypsymisaikaan vaikuttaa lihan laatu ja hirven ikä.
  4. Tarjoa kääryleiden kanssa metsäsienikastiketta, puolukoita ja keitettyjä perunoita.

Katso myös: Madeiralla marinoitu hirvipaisti

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hirvenlihakääryleet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X