
Hirvenlihakääryleet
HIrvikääryleet tehdään hirvenpaistista. Ohuet hirvenpaistiviipaleet nuijitaan ja täytetään sinihomejuustolla. Kääryleet kietaistaan pekoniin, paistetaan ensin pannulla ja laitetaan lopuksi uuniin muhimaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Hirvikääryleet:
- 800 g hirvenpaistia
- 150 g sinihomejuustoa (tai fetaa)
- savupekonia
- vettä
- mustapippuria
- katajanmarjoja
Valmistusohje
Hirvikääryleet tehdään näin:
- Leikkaa hirvenpaisti ohuiksi viipaleiksi ja nuiji viipaleet kevyesti kädellä. Nosta joka viipaleelle juustonokareita ja kiedo rullaksi. Pyöritä rullan ympärille suikale savupekonia ja kiinnitä kääryle cocktailtikulla tai sido puuvillalangalla.
- Paista hirvenlihakääryleet paistinpannussa, kunnes pinnassa on kaunis väri. Siirrä valurautapataan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja valuta paistinliemi kääryleiden päälle. Lisää mausteeksi mustapippuria ja katajanmarjoja. Älä lisää suolaa, sillä suolaa tulee riittävästi juustosta ja pekonista.
- Kypsennä kannen alla uunissa 150 asteessa vajaan tunnin ajan tai kunnes liha on mureaa. Kypsymisaikaan vaikuttaa lihan laatu ja hirven ikä.
- Tarjoa hirvikääryleet metsäsienikastikkeen, puolukoiden ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Katso myös: Madeiralla marinoitu hirvipaisti
Lue myös Anna.fi: Riimihirveä paistista
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hirvenlihakääryleet
Juttu EI JATKU MAINOKSEN JÄLKEEN