
Hirvikäristys
Hirvikäristys tyydyttää suurenkin nälän. Riistan mehevä maku ja mureus saadaan aikaan pitkällä haudutuksella. Käristys maistuu parhaimmalta itse tehdyn perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa. Kokeile heti!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
Ainekset
Hirvikäristys
- 600 g hirvenpaistia
- 50 g voita
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl suolaa
- ½ pulloa olutta
- 2-3 dl vettä
- 1 rkl katajanmarjoja
Valmistusohje
Hirvikäristys valmistuu näin:
- Vuole jäisestä hirven paistista terävällä veitsellä ohuita siivuja. Paista lihasuikaleet voissa kauniin ruskeiksi. Parhaiten lihat ruskistuvat valurautaisessa paistinpannussa tai padassa useammassa erässä paistettaessa.
- Mausta sitten ruskistuneet lihasuikaleet suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat viimeistään tässä vaiheessa valurautaiseen pataan. Lisää olut ja katajanmarjat sekä vettä sen verran, että lihat juuri peittyvät. Hauduta hirven lihaa kannen alla miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
- Maista ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile hirvikäristys perunamuusin, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera.
Lue myös: Näin syntyy hirvipaisti ja jallu-kermakastike
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Härkiskäristys ja peruna-palsternakkamuusi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hirvikäristys
Mitä olutta?
No tietenkin Olvin ”American cream alea”,0,5 litraa..:) . Olen nimittäin just tekemässä samanlaista. + 2 laakerinlehteä, 1 sipuli ja paketti pekonia pieneksi leikattuna ja parikymmentä maustepippuria. lämpö 100-120, 3-4 tuntia. Muista katsoa välillä nestetilanne. Vettä ,mikäli pitää lisätä. Mikäli haluat hifistellä niin laita viimeseksi puoleksi tunniksi 2dl kermaa. (hirvenpaistia on1,2kg)
Tummaa olutta!
Kyllä!! tummaa olutta!
Toyla teila dåyla
Itse ajattelin kokeilla mallasseppien naantalin eeppinen ipa, se on neipa olutta, toivottavasti sopii
Ei ikinä vettä käristykseen !!!!
Suurin osa siitä oluesta on vettä, joten ihan huoletti voi lisätä vettä, jos meinaa kuivua.