hirvipaisti. eli hirven paisti ja jallu-kermakastike
Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Hirvipaisti ja jallu-kermakastike

Hirvipaisti tarjoillaan kermaisen jallukastikkeen kanssa. Täydellisen kypsyyden saavuttamiseksi käytä aina paistomittaria. Hirven paistin kypsymisaika riippuu sen sisälämmöstä uuniin laittaessa. Mittaria käyttäessä onnistut aina!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hirvipaisti uunissa:

1 kg:n hirvipaisti
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
25 g voita
8 pientä sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 nauris
1 dl riistalientä
pari oksaa tuoretta rosmariinia

Paistamiseen:

nokare voita
Mainos

Jaloviinakastike:

2 dl valmista kastikepohjaa esim. demi glace -kastiketta
paistin nesteet
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
2 tl hunajaa
ripaus suolaa tarvittaessa
1/2 dl Jaloviinaa

Tarjolle:

uuniperunoita tai uunijuureksia

Keskustelu

Oikein kiva kun laitatte hirviruokaohjeita. Tässä toki tilkka alkoholia joka haihtuu koska sitä haudutetaan. Syöhän etelä Euroopassakin lapset laimennettuja viinejä. Olen tehnyt riistaruokia perheellemme yli 50v. ja koko perhe tykkää.

Kommentoi juttua: Hirvipaisti ja jallu-kermakastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X