Reseptit
yli 60 min

Hirvipaisti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2-3 kg hirvipaistia
100 g voita
lihalientä
suolaa, rouhittua valkopippuria

marinadi:

3 dl olutta
2 dl viinietikkaa
5 dl vettä
punasipuli viipaleina
porkkana viipaleina
laakerinlehti
6-8 valkopippuria
5-6 neilikkaa
0.5 dl katajanmarjoja

kastike:

paistinlientä
(lihalientä ja marinadia)
1 dl kermaa
arrowjauhoja tai maissijauhoja

Valmistusohje

  • Liota hyvin riippunutta paistia marinadissa 2-5 päivää kylmässä paikassa välillä paistia käännellen.
  • Kuivaa liha, hiero sen pintaan suolaa ja pippuria ja pane paisti uunipannulle. Kaada sulatettu voi sen päälle. Jos käytössäsi on lihamittari, työnnä se paksuimpaan kohtaan. Paisti paistetaan 175-200 asteessa, kunnes mittarissa on 77°, noin 2 1/2 tuntia. Paistamisen aikana valele ruskistunutta pintaa silloin tällöin lihaliemellä tai marinoimisliemellä. Ota kypsä paisti uunista, anna sen levähtää hetki ennen leikkaamista. Kaada pellille valunut liemi kattilaan, suurusta se ja lisää kerma. Tarkista kastikkeen maku.
  • Paistin kanssa sopivat tarjottaviksi perunat, pavut, sienet ja pihlajanmarjahyytelö.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Olipas huono ohje! Paisti jäi syömättä. Älkää edes vaivautuko kokeilemaan.
Etikan maku puskee läpi eikä hirvenlihanmausta ole tietoakaan.

Kommentoi juttua: Hirvipaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X