Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Olutmarinoitu hirvipaisti

Olutmarinoitu hirvipaisti on metsästävän perheen jouluherkku. Tarjoa lisukkeena kermassa haudutettua kurttukaalia, pekoniin kietaistuja papuja ja suppilovahverokastiketta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Olutmarinoitu hirvipaisti:

  • 3 kg hirvenpaistia
  • valkosipulinkynsiä

Marinadi hirivipaistille:

  • pulloa tummaa, makeaa olutta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • muutama katajanmarja
  • ½ dl balsamiviinietikkaa

Paistopussiin:

  • ½ dl soijakastiketta
  • muutama sipuli
  • 150 g pekonia

Valmistusohje

Olutmarinoitu hirvipaisti tehdään näin:

  1. Tee hirvipaistiin koloja terävällä veitsellä ja pistele reikiin valkosipulinkynnen paloja. Pane paistisuureen paistopussiin. Aseta pussi vuokaan ja kaada päälle marinadiainekset. Anna maustuajääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Kaada olutmarinadi paistopussista siivilään. Ripottele mausteet paistin päälle. Kaadapaistin päälle soijakastike ja peitä pinta pekonilla. Sulje pussi ja puhkaise päälle pieni reikä.
  3. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa noin neljä tuntia. Anna jäähtyä hetken ja avaa varovasti.
  4. Säästä liemi kastiketta varten. Tarjoa olutmarinoitu hirvipaisti juuresten, papujen tai kaalien kanssa. Lisäksi sopii voimakkaan makuinen marjahyytelö, puolukka, karpalo, pihlajanmarja tai mustaherukka.

Katso myös: Suppilovahverokastike

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Hirvi kruunaa syysaterian – katso maukkaat hirvireseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Olutmarinoitu hirvipaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.