Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hirvipatee

Ainekset

  • 500 g hirvenjauhelihaa
  • 1 (80 g) sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 300 g broilerinmaksaa
  • ½ l suppilovahveroita
  • 4 keltuaista
  • 2 dl kuohukerma
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl silputtua tuoretta timjamia

Vuokaan

  • n. 100 g ilmakuivattua pekonia eli pancettaa

Valmistusohje

 

1. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sipulit ja pilkottu broilerinmaksa pannulla. Anna jäähtyä. Kiehauta suppilovahverot pannulla.

2. Pyöräytä maksa ja sienet monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi. Sekoita keskenään keltuaiset, kerma, jauhot ja mausteet. Lisää hirvenliha ja munaseos monitoimikoneeseen. Sekoita massa tasaiseksi.

3. Voitele patee- tai uunivuoka voilla ja vuoraa hyvin ilmakuivatulla pekonilla. Laita murekemassa vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Patee on valmis, kun hammastikkuun ei tartu mitään kypsyyttä kokeiltaessa.

4. Jäähdytä ja tarjoile cumberland-kastikkeen tai karpalohyytelön kanssa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hirvipatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.