Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hitaat burgerisämpylät New York Timesin tapaan

Kevyiden briossien ohje on tuunattu New York Timesin ohjeesta. Sämpylöiden salaisuus on pitkä kohotusaika.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 2 ½ dl vettä
  • ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 50 g sulatettua voita
  • noin 9 dl erikoisvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Murentele hiiva yleiskoneen kulhoon, lisää kädenlämpöiset nesteet ja sokeri. Jos käytät taikinaan 1 pussillisen kuivahiivaa, käytä lämpimämpää (42 asteista) taikinanestettä. Anna seistä noin viisi minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia

2. Sekoita keskenään jauhot ja suola. Lisää jauho-suola seos sekä kevyesti vatkattu kananmuna sekä voisula nesteen joukkoon

3. Vaivaa yleiskoneella pienellä nopeudella noin 10 minuutin ajan. Taikina on löysähköä. Ripottele taikinalle hieman jauhoja ja peitä kulho. Pane taikina kohoamaan jääkaappiin yön yli tai noin 8 tunniksi.

4. Nosta noussut taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina 8-12 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi.

5. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla vielä reilun tunnin ajan.

6. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja pistä laakea vesiastia uunin pohjalle.

7. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hitaat burgerisämpylät New York Timesin tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.