Hitaat burgerisämpylät New York Timesin tapaan
Kevyiden briossien ohje on tuunattu New York Timesin ohjeesta. Sämpylöiden salaisuus on pitkä kohotusaika.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- 2 ½ dl vettä
- ½ dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 ½ tl suolaa
- 1 kananmuna
- 50 g sulatettua voita
- noin 9 dl erikoisvehnäjauhoja
Voiteluun
- 1 kananmuna
Koristeluun
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Murentele hiiva yleiskoneen kulhoon, lisää kädenlämpöiset nesteet ja sokeri. Jos käytät taikinaan 1 pussillisen kuivahiivaa, käytä lämpimämpää (42 asteista) taikinanestettä. Anna seistä noin viisi minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia
2. Sekoita keskenään jauhot ja suola. Lisää jauho-suola seos sekä kevyesti vatkattu kananmuna sekä voisula nesteen joukkoon
3. Vaivaa yleiskoneella pienellä nopeudella noin 10 minuutin ajan. Taikina on löysähköä. Ripottele taikinalle hieman jauhoja ja peitä kulho. Pane taikina kohoamaan jääkaappiin yön yli tai noin 8 tunniksi.
4. Nosta noussut taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja jaa taikina 8-12 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi.
5. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla vielä reilun tunnin ajan.
6. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja pistä laakea vesiastia uunin pohjalle.
7. Paista sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hitaat burgerisämpylät New York Timesin tapaan