Hodarivuoka
Hodarivuoka on helppo tapa valmistaa hodarit isolle porukalle kerralla. Tarjoile ne itse tehdyn kurkkusalaatin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Hodarivuoka
- 8 hodarisämpylää (esim. Vaasan Dark dog -sämpylöitä)
- 8 hot dog -nakkia
- 150 g juustoraastetta (esim. TexMex-juustoraastetta Valio)
Pikaketsuppi
- 390 g tomaatti-basilikakastiketta (säilyketetra)
- 100 g paahdettua säilykepaprikaa (lasipurkissa säilykkeenä)
- 1 rkl hunajaa
Tuorekurkkusalaatti
- 1 kurkku
- 4 rkl sinapinsiemeniä
- 1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 3 rkl sinappia
Valmistusohje
Hodarivuoka valmistuu helposti uunissa.
- Tee ensin kurkkusalaatti. Laita neljä ruokalusikallista sinapinsiemeniä, desilitra etikaa, desilitra vettä ja desilitra sokeria kurkkua lukuunottamatta kattilaan ja kiehauta. Pilko yksi kurkku pieneksi kuutioksi ja lisää nesteeseen. Sekoita ja anna jäähtyä. Käytä hodarin täytteenä.
- Soseuta 100 grammaa paahdettua paprikaa ja yksi tomaattimurskapurkki sauvasekottimella. Mausta ruokalusikallisella hunajaa.
- Höyrytä tai keitä kahdeksan nakkia kuumiksi. Levitä uunivuokaan leivinpaperi.
- Avaa hodarisämpylät ja valele sisäpinnoille pikaketsuppia. Nosta väliin kuuma nakki ja ripottele päälle juustoraastetta. Nosta hodarit uunivuokaan. Paista hodareita grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan, että juustoraaste vähän sulaa ja leipä ruskistuu. Nosta vuoka uunista. Lisää kurkkusalaattia ja sinappia. Syö heti.
Hodarivuoka tehtiin vappuaattona livelähetyksessä Kotilieden ruokaryhmässä. Hodarivuoka valmistuu Sannan liedellä -lähetyksessä 30.4.2020
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/20.
Katso myös: Nachopelti jauhelihatäytteellä
Anna.fi/ruoka: Nyhtökaura-hodarit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hodarivuoka