Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Hodarivuoka

Hodarivuoka on helppo tapa valmistaa hodarit isolle porukalle kerralla. Tarjoa hodarit itse tehdyn kurkkusalaatin kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hodarivuoka

8 hodarisämpylää (esim. Vaasan Dark dog -sämpylöitä)
8 hot dog -nakkia
150 g juustoraastetta (esim. TexMex-juustoraastetta Valio)

Pikaketsuppi

390 g tomaatti-basilikakastiketta (säilyketetra)
100 g paahdettua säilykepaprikaa (lasipurkissa säilykkeenä)
1 rkl hunajaa
Mainos

Tuorekurkkusalaatti

1 kurkku
4 rkl sinapinsiemeniä
1 dl hunaja-omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 tl suolaa

Lisäksi

3 rkl sinappia

Valmistusohje

  1. Hodarivuoka valmistuu helposti uunissa. Tee ensin kurkkusalaatti. Laita neljä ruokalusikallista sinapinsiemeniä, desilitra etikaa, desilitra vettä ja desilitra sokeria kurkkua lukuunottamatta kattilaan ja kiehauta. Pilko yksi kurkku pieneksi kuutioksi ja lisää nesteeseen. Sekoita ja anna jäähtyä. Käytä hodarin täytteenä.
  2. Soseuta 100 grammaa paahdettua paprikaa ja yksi tomaattimurskapurkki sauvasekottimella. Mausta ruokalusikallisella hunajaa.
  3. Höyrytä tai keitä kahdeksan nakkia kuumiksi. Levitä uunivuokaan leivinpaperi.
  4. Avaa hodarisämpylät ja valele sisäpinnoille pikaketsuppia. Nosta väliin kuuma nakki ja ripottele päälle juustoraastetta. Nosta hodarit uunivuokaan. Paista hodareita grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan, että juustoraaste vähän sulaa ja leipä ruskistuu. Nosta vuoka uunista. Lisää kurkkusalaattia ja sinappia. Syö heti.

Hodarivuoka tehtiin vappuaattona livelähetyksessä Kotilieden ruokaryhmässä. Hodarivuoka valmistuu Sannan liedellä -lähetyksessä 30.4.2020

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/20.

Katso myös: Nachopelti jauhelihatäytteellä

Anna.fi/ruoka: Hodarit jauhelihakastikkeella

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hodarivuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X