Reseptit
alle 30 min
5

Hollandaisekastike

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g suolatonta voita
3 munankeltuaista
2 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua
0.5 tl suolaa ja rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kirkasta ensin voi. Sulata se
miedolla lämmöllä. Nosta kattila
syrjään ja anna maitosakan valua
pohjalle.

2. Pane huoneenlämpöiset
munankeltuaiset toiseen kattilaan
kuuman veden kanssa. Vatkaa niitä
hyvin miedolla lämmöllä pallovatkaimella
noin 5 minuuttia, tai
kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes
valkoista. Nosta kattila syrjään.

3. Valuta kirkasta voisulaa
keltuaisvaahtoon
hitaasti koko ajan
voimakkaasti vatkaten, jotta se
ehtii sekoittua vaahtoon. Jätä
maitosakka kattilan pohjalle ja
kaada se pois. Lisää sitruunamehu
ja mausteet. Tarjoa heti.

  • VINKKI: Voit pitää kastiketta
    hetken lämpimänä vesihauteessa.
    Peitä se kelmulla, jottei pinnalle
    muodostu kuorta. Jos kastike
    juoksettuu, ota toiseen kulhoon
    yksi keltuainen
    ja sekoita joukkoon
    pari ruokalusikallista
    juoksettunutta
    kastiketta. Lisää loppu kastike
    pienissä erissä voimakkaasti
    vatkaten.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hollandaisekastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X