Hollandaisekastike
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 150 g suolatonta voita
- 3 munankeltuaista
- 2 rkl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- 0.5 tl suolaa ja rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kirkasta ensin voi. Sulata se miedolla lämmöllä. Nosta kattila syrjään ja anna maitosakan valua pohjalle.
2. Pane huoneenlämpöiset munankeltuaiset toiseen kattilaan kuuman veden kanssa. Vatkaa niitä hyvin miedolla lämmöllä pallovatkaimella noin 5 minuuttia, tai kunnes vaahto on kuohkeaa ja lähes valkoista. Nosta kattila syrjään.
3. Valuta kirkasta voisulaa keltuaisvaahtoon hitaasti koko ajan voimakkaasti vatkaten, jotta se ehtii sekoittua vaahtoon. Jätä maitosakka kattilan pohjalle ja kaada se pois. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Tarjoa heti.
- VINKKI: Voit pitää kastiketta hetken lämpimänä vesihauteessa. Peitä se kelmulla, jottei pinnalle muodostu kuorta. Jos kastike juoksettuu, ota toiseen kulhoon yksi keltuainen ja sekoita joukkoon pari ruokalusikallista juoksettunutta kastiketta. Lisää loppu kastike pienissä erissä voimakkaasti vatkaten.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hollandaisekastike