1. Mausta ensin 500 grammaa mansikoita. Pilko mansikat kulhoon, raasta joukkoon limetin kuoren vihreä osa ja purista mehu. Lisää puoli ruukkua mintunlehtiä ja kaksi ruokalusikallista tomusokeria. Sekoita ja anna mehustua 30 minuuttia.
2. Yhdistä tehosekoittimen kulhossa kolme kananmunaa, puolitoista desilitraa vehnäjauhoja ja puolitoista desilitraa maitoa. Sekoita kuohkeaksi taikinaksi. Sulata neljä ruokalusikallista voita ja lisää kaksi ruokalusikallista taikinaan ja säästä loppu paistinpannuille paistamista varten. Mausta taikina ruokalusikallisella sokeria ja 1/4 teelusikallisella suolaa. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun kuumennat grillin.
3. Kuumenna grilli noin 200 asteeseen. Nosta valurautapannu (halkaisija 25 cm) tai kaksi pienempää pannua kuumaan grilliin noin 5 minuutiksi. Ota kuuma pannu varovasti grillistä. Valuta voita pannulle ja kaada taikinaa pannulle. Paista pannukakkua kuumassa grillissä kannen alla noin 10 minuuttia.
4. Tarjoa hollantilainen pannukakku mansikoiden ja ranskankerman kanssa.
Vinkki! Hollantilainen pannari pitää hauskasti kohonneen muotonsa jäähtyessäänkin, siksi voit tarjota sen myös haaleana.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2022.
Lue myös: Parhaat pannukakku-ohjeet – ota talteen makeiden, suolaisten ja täytettyjen pannareiden reseptit
Lue myös Anna.fi: Pannukakku on parhaimmillaan mehevä – kokosimme pannukakkureseptit, joita kannattaa testata
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hollantilainen pannukakku