Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hölskytetyt mummonkurkut

Mummonkurkut on klassinen kesäherkku, jotka sopvat vaikka ruisleivän päälle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 3 avomaankurkkua
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl tilliä

Valmistusohje

Näin teet ihanat tillillä maustetut mummon hölskytetyt kurkut:

1. Pese, kuori ja viipaloi kurkut ohuelti. Laita etikka, vesi, sokeri ja suola kannelliseen purkkiin. Hölskytä hetki, jotta sokeri sulaa. Lisää joukkoon kurkut ja hienonnettu tilli.

2. Anna maustua vähintään 30 minuuttia. Tarjoa  hölskytetyt kurkut ruokien lisukkeena tai ruisleivän päällä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/17.

Pikkelöinti antaa särmää kasviksille:

pikkelöidyt itämaiset kasvikset

Pikkelöidyt itämaiset kasvikset

Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit

Ruoka.fi: Lipstikkaiset mummonkurkut purkissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hölskytetyt mummonkurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.