Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mummonkurkut

Mummonkurkut on klassinen kesäherkku, joka sopii salaatteihin, lisukkeeksi ja ruisleivän päälle. Sopivan etikkainen maku tekee raikkaan klassikon.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mummonkurkut

  • 3 avomaankurkkua
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl tilliä

Valmistusohje

Näin teet ihanat tillillä maustetut mummonkurkut:

1. Pese, kuori ja viipaloi kurkut ohuelti. Laita etikka, vesi, sokeri ja suola kannelliseen purkkiin. Hölskytä hetki, jotta sokeri sulaa. Lisää joukkoon kurkut ja hienonnettu tilli.

2. Anna maustua vähintään 30 minuuttia. Tarjoa  mummonkurkut ruokien lisukkeena tai ruisleivän päällä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/2017.

Pikkelöinti antaa särmää kasviksille:

pikkelöidyt itämaiset kasvikset

Pikkelöidyt itämaiset kasvikset

Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat

Pikkelöidyt kirsikkatomaatit

Ruoka.fi: Lipstikkaiset mummonkurkut purkissa

Gluteeniton siemennäkkäri ja mummonkurkut, mikä ihana yhdistelmä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummonkurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.