Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mummonkurkut

Mummonkurkut on klassinen kesäherkku, joka sopii salaatteihin, lisukkeeksi ja ruisleivän päälle. Sopivan etikkainen maku tekee raikkaan klassikon.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mummonkurkut

  • 3 avomaankurkkua
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl tilliä

Valmistusohje

Mummonkurkut valmistuvat helposti näin:

1. Pese, kuori ja viipaloi kurkut ohuelti. Laita etikka, vesi, sokeri ja suola kannelliseen purkkiin. Hölskytä hetki, jotta sokeri sulaa. Lisää joukkoon kurkut ja hienonnettu tilli.

2. Anna maustua vähintään 30 minuuttia. Tarjoa  mummonkurkut ruokien lisukkeena tai ruisleivän päällä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/2017.

Gluteeniton siemennäkkäri ja mummonkurkut, mikä ihana yhdistelmä.

Vinkki: Pikkelöinti antaa särmää kasviksille. Kokeile esimerkiksi pikkelöityjä itämaisia kasviksia

Lue myös Anna.fi: Näin teet chilillä ja korianterilla maustetut kirpeät kurkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummonkurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.