Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hotel Maman mustikkatorttu

Hotel Mama on lempinimi, jonka ystävät ovat antaneet Blonditiinan terassille. Hotelli- ja majoitustoimintaa siellä ei oikeasti harjoiteta. Vain Maman lapsukainen tekee sääntöön poikkeuksen. Mutta sesongin aikana tätä mustikkatorttua saattaa hyvinkin olla tarjolla talossa poikkeaville vieraille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja

  • 400 g valmista murotaikinaa

Täyte

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 3 rkl lemon curd -tahnaa
  • 1 rkl silputtua timjamia

Päälle

  • 1 l pensas- ja metsämustikoita
  • tuoretta timjamia
  • (luomu)sitruunankuorisuikaleita

Kiille

  • 1 dl hyytelösokeria
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

  1. Voitele irtopohjainen torttuvuoka ja vuoreaa se sulaneella murotaikinalla. Paista pohjaa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota pohja ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita tuorejuustoon sitruunatahna ja silputtu timjami. Levitä juustoseos jäähtyneen pohjan päälle.
  3. Ripottele päälle mustikat. Jos käytät sekaisin pensas- ja metsämustikoita saat yhdistettyä hyvän maun ja kauniin ulkonäön, mutta kummat tahansa käyvät yksinkin. Lait koristeeksi marjojen joukkoon myös muutama timjaminoksa. Voit käyttää myös sitruunasuikaleita väriä antavana koristeena.
  4. Kiehuta vesi ja liuota siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta hetki ja luskoi kiille mustikoiden päälle. Pistä torttu hetkeksi jääkaappiin, jotta kiille hyytyy.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hotel Maman mustikkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.