Hotel Maman mustikkatorttu
Hotel Mama on lempinimi, jonka ystävät ovat antaneet Blonditiinan terassille. Hotelli- ja majoitustoimintaa siellä ei oikeasti harjoiteta. Vain Maman lapsukainen tekee sääntöön poikkeuksen. Mutta sesongin aikana tätä mustikkatorttua saattaa hyvinkin olla tarjolla talossa poikkeaville vieraille.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja
- 400 g valmista murotaikinaa
Täyte
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 3 rkl lemon curd -tahnaa
- 1 rkl silputtua timjamia
Päälle
- 1 l pensas- ja metsämustikoita
- tuoretta timjamia
- (luomu)sitruunankuorisuikaleita
Kiille
- 1 dl hyytelösokeria
- 2 dl vettä
Valmistusohje
- Voitele irtopohjainen torttuvuoka ja vuoreaa se sulaneella murotaikinalla. Paista pohjaa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota pohja ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita tuorejuustoon sitruunatahna ja silputtu timjami. Levitä juustoseos jäähtyneen pohjan päälle.
- Ripottele päälle mustikat. Jos käytät sekaisin pensas- ja metsämustikoita saat yhdistettyä hyvän maun ja kauniin ulkonäön, mutta kummat tahansa käyvät yksinkin. Lait koristeeksi marjojen joukkoon myös muutama timjaminoksa. Voit käyttää myös sitruunasuikaleita väriä antavana koristeena.
- Kiehuta vesi ja liuota siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta hetki ja luskoi kiille mustikoiden päälle. Pistä torttu hetkeksi jääkaappiin, jotta kiille hyytyy.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hotel Maman mustikkatorttu