Reseptit
8
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Hotel Maman mustikkatorttu

Hotel Mama on lempinimi, jonka ystävät ovat antaneet Blonditiinan terassille. Hotelli- ja majoitustoimintaa siellä ei oikeasti harjoiteta. Vain Maman lapsukainen tekee sääntöön poikkeuksen. Mutta sesongin aikana tätä mustikkatorttua saattaa hyvinkin olla tarjolla talossa poikkeaville vieraille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja

400 g valmista murotaikinaa

Täyte

250 g mascarpone-tuorejuustoa
3 rkl lemon curd -tahnaa
1 rkl silputtua timjamia

Päälle

1 l pensas- ja metsämustikoita
tuoretta timjamia
(luomu)sitruunankuorisuikaleita

Kiille

1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä

Valmistusohje

  1. Voitele irtopohjainen torttuvuoka ja vuoreaa se sulaneella murotaikinalla. Paista pohjaa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota pohja ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita tuorejuustoon sitruunatahna ja silputtu timjami. Levitä juustoseos jäähtyneen pohjan päälle.
  3. Ripottele päälle mustikat. Jos käytät sekaisin pensas- ja metsämustikoita saat yhdistettyä hyvän maun ja kauniin ulkonäön, mutta kummat tahansa käyvät yksinkin. Lait koristeeksi marjojen joukkoon myös muutama timjaminoksa. Voit käyttää myös sitruunasuikaleita väriä antavana koristeena.
  4. Kiehuta vesi ja liuota siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta hetki ja luskoi kiille mustikoiden päälle. Pistä torttu hetkeksi jääkaappiin, jotta kiille hyytyy.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hotel Maman mustikkatorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X