Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrytetty kala

Höyrytetty kala kiinalaisittain on peräisin arvostetulta, kiinalaisen keittiön asiantuntijalta ja keittokirjailijalta, Lontoossa asuvalta Deh-Ta Hsiungilta, joka piipahti Suomessa ja antoi tämän reseptin Kotiliedelle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Höyrytetty kala kiinalaisittain

 • 1 kpl ahven, siika, kuha tai kirjolohi (noin 500 g)
 • 0,5-1 tl suolaa
 • 1 tl seesamöljyä
 • 4 kpl kevätsipulia tai 1-2 purjoa
 • siitakesieniä, kuivattuja suppilovahveroita tai tatteja
 • 50 g porsaanfileetä tai keittokinkkua
 • 2 rkl vaaleaa soijakastiketta
 • 1 rkl sherryä
 • 2 viipaletta tuoretta inkivääriä
 • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Höyrytetty kala kiinalaisittain valmistetaan näin:

 1. Puhdista, huuhdo ja kuivaa kala. Leikkaa kylkiin viillot siten, että viilto jatkuu selkäruotoon asti ja selän yli toiseen kylkeen. Viillettynä kala kypsyy ja maustuu tasaisesti ja on kypsänä helppoa annostella. Hiero puolet suolasta ja seesamöljy kalan sisään. Aseta pari, kolme kevätsipulia paistivadille ja nosta kala niiden päälle, niin kuuma höry pääsee kypsymisen aikana kulkemaan kalan alta.
 2. Sekoita sienet ja suikaloitu sianliha, loput suolasta, vähän soijakastiketta ja sherry. Jaa puolet seoksesta kalan vatsaan ja levitä loput päälle. Leikkaa tuoreesta inkiväärijuuresta pari viipaletta, kuori ne ja suikaloi viipaleet tulitikkumaisiksi paloiksi kalan päälle.
 3. Kiehauta kalakattilassa tai laakeassa kattilassa vettä, nosta kalavati kattilaan sopivan ritilän päälle niin korkealle, ettei vettä pääsee vatiin. Sulje kannella. Anna kypsyä 15-20 minuuttia veden koko ajan kiehuessa. Älä kypsennä kalaa liikaa.
 4. Suikaloi silläaikaa loput kevätsipulista tai purjosta ja kuumenna öljyssä.
 5. Nosta kalavati höyrykattilasta, levitä päälle purjo- tai kevätsipulisilppu, loput soijasta ja kuumaa öljyä. Tarjoa höyrytetty kala kiinalaisittain heti parsakaalin, vaalean soijakastikeen, viinietikan, sinapin ja chilin kanssa. Vaalea soijakastike tehostaa paremmin makua kuin väriltään tumma ja makeampi soijakastike.

Vinkki: Ellei käytössäsi ole riittävän suurta kattilaa, kiedo kalavati folioon ja kypsennä 230-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia, tarkista kypsyys ja kypsennä tarvittaessa pitempään.

Huom! Reseptin kuva ei ole alkuperäinen, vaan se on kuvituskuva.

Lue myös: Kalakauppiaan vinkit: Näin tunnistat tuoreen kalan

Katso myös Anna.fi/Ruoka:  Aasialaiset kalapullat ja vokkijuurekset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrytetty kala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.