Höyrytetty kalakäärö
Höyrytetty kalakäärö kypsennetään höyrykeittimessä, kerroskattilassa tai paistokasarissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 2-4 kuha- tai turskafileetä
- suolaa
- valkopippuria
- 50 g sitruunavoita (Valio maustevoi)
- kevätsipulia
- 2 dl vettä tai kalalientä
- 2 rkl sitruunamehua tai ½ dl valkoviiniä
- 50 g sitruunavoita
Palsternakkapyree
- 2 palsternakkaa
- vettä
- 1 tl suolaa
- 2 dl ranskankermaa
Hernepyree
- 400 g pakasteherneitä
- 4 kevätsipulin vartta
- 2 rkl sitruunavoita
- ripaus suolaa
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Valmista palsternakkapyree. Kuori ja paloittele palsternakka. Keitä kypsäksi noin 20 minuuttia. Soseuta ja sekoita joukkoon ranskankerma.
2. Valmista hernepyree. Silppua sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää joukkoon jäiset herneet. Lisää suola ja kerma. Kiehauta ja soseuta.
3. Varaa kalaa koosta riippuen yksi tai kaksi fileetä neljälle, ison fileen voi puolittaa. Jos fileoit kalan itse, keitä nahasta ja ruodoista liemi.
4. Valmista kalakääröt: levitä täytettä fileelle, kääri rullaksi ja sido kääröt paistilangalla tai hammastikuilla. Mittaa vesi, sitruunamehu tai valkoviini paistokasariin tai kerroskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lado kääröt kerroskattilan siiviläosaan tai paistokasariin. Kypsennä lempeällä lämmöllä noin 5 minuuttia. Voit kypsentää kalan myös mikrossa.
5. Keitä liemi kokoon kastikkeeksi ja lisää joukkoon sitruunavoi. Tarjoa kalakääröt pyreiden ja kasvisten kera.
Kokeile myös muita maukkaita kalaruokia: Kalapihvit Höyrytetty siika Lohta ja bataattimuusia intialaisittain Ruoka.fi: Välimeren ahvenfileet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Höyrytetty kalakäärö