Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrytetty kalakäärö

Höyrytetty kalakäärö kypsennetään höyrykeittimessä, kerroskattilassa tai paistokasarissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2-4 kuha- tai turskafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 50 g sitruunavoita (Valio maustevoi)
  • kevätsipulia
  • 2 dl vettä tai kalalientä
  • 2 rkl sitruunamehua tai ½ dl valkoviiniä
  • 50 g sitruunavoita

Palsternakkapyree

  • 2 palsternakkaa
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl ranskankermaa

Hernepyree

  • 400 g pakasteherneitä
  • 4 kevätsipulin vartta
  • 2 rkl sitruunavoita
  • ripaus suolaa
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Valmista palsternakkapyree. Kuori ja paloittele palsternakka. Keitä kypsäksi noin 20 minuuttia. Soseuta ja sekoita joukkoon ranskankerma.

2. Valmista hernepyree. Silppua sipulit ja kuullota ne voissa. Lisää joukkoon jäiset herneet. Lisää suola ja kerma. Kiehauta ja soseuta.

3. Varaa kalaa koosta riippuen yksi tai kaksi fileetä neljälle, ison fileen voi puolittaa. Jos fileoit kalan itse, keitä nahasta ja ruodoista liemi.

4. Valmista kalakääröt: levitä täytettä fileelle, kääri rullaksi ja sido kääröt paistilangalla tai hammastikuilla. Mittaa vesi, sitruunamehu tai valkoviini paistokasariin tai kerroskattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lado kääröt kerroskattilan siiviläosaan tai paistokasariin. Kypsennä lempeällä lämmöllä noin 5 minuuttia. Voit kypsentää kalan myös mikrossa.

5. Keitä liemi kokoon kastikkeeksi ja lisää joukkoon sitruunavoi. Tarjoa kalakääröt pyreiden ja kasvisten kera.

Kokeile myös muita maukkaita kalaruokia: Kalapihvit Höyrytetty siika Lohta ja bataattimuusia intialaisittain Ruoka.fi: Välimeren ahvenfileet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrytetty kalakäärö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.