Höyrytetty siika
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 4 siikafileetä
- merisuolaa tai sitruunasuolaa myllystä
- valkopippuria
- noin 40 g huoneenlämpöistä voita
- noin 2 tl raastettua sitruunan kuorta
- kevätsipulin vihreät varret silppuna
- silputtua tilliä
Liemi
- 1 tl voita
- noin 2 ½ dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- tillin varret
Kastike
- kokoonkeitetty keitinliemi
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Pyöräytä leikkuulaudalle myllystä suolaa ja pippuria. Aseta kalafileet laudalle. Jos fileet ovat paksuja, paina niitä kevyesti laakeateräisellä veitsellä tai lastalla. Pyöräytä fileille suolaa ja pippuria. Leikkaa ne pitkittäin kahtia.
2. Sekoita silputut maustevihannekset ja sitruunankuori voihin. Levitä maustevoi kalafileille ja kääri fileet rulliksi. Kiinnitä hammastikuilla.
3. Sipaise paistokasarin pohja kevyesti voilla. Aseta siikarullat ja tillinvarret kasariin. Kaada päälle vesi ja sitruunamehu. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja anna kypsyä juuri ja juuri poreilevassa liemessä kymmenisen minuuttia.
4. Nosta kalakääröt lauselle ja keitä lientä kovalla lämmöllä sitä kokoon keittäen. Kun liemi sakenee, ota kasari liedeltä ja sekoita liemeen voi. Tarjoa kalan kastikkeena.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Höyrytetty siika