Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrytetyt kaalit

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 2 parsakaalia
  • vettä, suolaa

Kastike

  • (50 g) sulatettua sitruunavoita tai sitruunaöljyä
  • sitruunatimjamia
  • (sitruuna)suolaa myllystä
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Höyrytetyt kaalit tarjotaan kevyenä lisukkeena sitruksisen kastikkeen kera. Kokeile vaihteeksi myös oranssia tai violettia kukkakaalia. Käytä ruoaksi myös pienet, vihreät verholehdet.

 

1. Keitä kaalien kukinnot höyryttämällä esim. kerroskattilassa 5-10 minuuttia.

2. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada seos kaaleille tarjoiluvadille. Jos saatavilla ei ole sitruunavoita- tai öljyä, voit voisulaan tai öljyyn lisätä raastettua sitruunankuorta ja tilkan sitruunaöljyä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrytetyt kaalit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.