Höyrytetyt kasvikset
Höyrytetyt kasvikset onnistuvat helposti. Höyryssä kypsyneet kasvikset ovat terveellisiä ja sopivat hyvin erilaisten ruokien lisukkeeksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Höyrytetyt kasvikset
- 4-5 porkkanaa
- 1 parsakaaliakukkakaalia tai
- 1 kukkakaalia
kastike höyrytetyille kasviksille
- rakuunaviinietikkaa
- rypsiöljyä
Valmistusohje
Höyrytetyt kasvikset valmistuvat helposti:
Höyrytetyt kasvikset onnistuvat, kun teet näin: Laita kattilan pohjalle noin 3 cm vettä. Kun vesi alkaa kiehua, aseta lävikkö kasarin päälle. Voit käyttää tarkoitukseen sopivaa höyrykattilaa tai kattilaa ja siivilää. Laita kasvikset lävikköön yhdeksi kerrokseksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Höyrytys onnistuu, kun vesi ei ole kosketuksissa kasvisten kanssa.
- Puhdista kasvikset. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat pitkiksi lohkoiksi ja kukkakaalit pieniksi kukinnoiksi. Kypsennä kasvikset höyryttämällä siten, että ne jäävät vielä kiinteiksi. Kesäkurpitsa kypsyy noin 7 minuutissa, samoin kukkakaalin kukinnot koosta riippuen. Porkkanat ovat valmiit 10 minuutissa.
- Valuta lämpimille kasviksille rakuunaviinietikan maustamaa rypsiöljyä ja anna jäähtyä.
Katso myös: Höyrytetyt broccolinit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Höyrytetyt kalapalmikot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Höyrytetyt kasvikset
Yritän etsiä kuinka kasviksia höyrytetään, tämä ei auttanut yhtään.
Kaikki mainitut kasvit vaativat ainakin 20 min. höyrytyksen!
Itse höyrytän niitä noin 30 min.