Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrytetyt kasvikset

Höyrytetyt kasvikset onnistuvat helposti. Höyryssä kypsyneet kasvikset ovat terveellisiä ja sopivat hyvin erilaisten ruokien lisukkeeksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Höyrytetyt kasvikset

  • 4-5 porkkanaa
  • 1 parsakaaliakukkakaalia tai
  • 1 kukkakaalia

kastike höyrytetyille kasviksille

  • rakuunaviinietikkaa
  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Höyrytetyt kasvikset valmistuvat helposti:

Höyrytetyt kasvikset onnistuvat, kun teet näin: Laita kattilan pohjalle noin 3 cm vettä. Kun vesi alkaa kiehua, aseta lävikkö kasarin päälle. Voit käyttää tarkoitukseen sopivaa höyrykattilaa tai kattilaa ja siivilää. Laita kasvikset lävikköön yhdeksi kerrokseksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Höyrytys onnistuu, kun vesi ei ole kosketuksissa kasvisten kanssa.

  1. Puhdista kasvikset. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat pitkiksi lohkoiksi ja kukkakaalit pieniksi kukinnoiksi. Kypsennä kasvikset höyryttämällä siten, että ne jäävät vielä kiinteiksi. Kesäkurpitsa kypsyy noin 7 minuutissa, samoin kukkakaalin kukinnot koosta riippuen. Porkkanat ovat valmiit 10 minuutissa.
  2. Valuta lämpimille kasviksille rakuunaviinietikan maustamaa rypsiöljyä ja anna jäähtyä.

Katso myös: Höyrytetyt broccolinit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Höyrytetyt kalapalmikot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrytetyt kasvikset

Still Confused

Yritän etsiä kuinka kasviksia höyrytetään, tämä ei auttanut yhtään.

kokki ykkönen

Kaikki mainitut kasvit vaativat ainakin 20 min. höyrytyksen!

kokki ykkönen

Itse höyrytän niitä noin 30 min.

Vastaa käyttäjälle Still ConfusedPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.