
Hummerihodarit
Hummerihodarit ovat luksusluokan iltapala. Täyttävä herkku sopii myös pääruoaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
BRIOSSISÄMPYLÄT
- ½ dl maitoa
- veitsenkärjellinen hiivaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 100 g voita
VOITELUUN
- 1 kananmuna
TÄYTE
- 2 pakastettua ja keitettyä hummeria (á noin 300 g)
- 1 punasipuli
- 1 dl majoneesia
- 2 tl sitruunamehua
- 1 rkl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
- salaatinlehtiä
- perunalastuja
Valmistusohje
1. Valmista briossisämpylät. Liota hiiva kylmän maidon joukkoon yleiskoneessa. Lisää sokeri, suola, jauhot ja kananmunat. Alusta yleiskoneessa 5 minuuttia, jotta saat taikinaan kunnon sitkon. Lisää voi nokareina samalla sekoittaen. Anna koneen käydä, kunnes kaikki voi on sekoittunut taikinaan. Kohota taikinaa jääkaapissa yön yli.
2. Sulata hummerit hitaasti jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Nosta briossitaikina huoneenlämpöön kahdeksi tunniksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä 6 soikeaa hotdog- sämpylää. Voitele pinnat munalla ja paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.
4. Irrota hummerien pyrstöistä ja saksista lihat hummeriveitsellä. Pilko pieniksi. Kuori ja pilko punasipuli. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu, yrtit ja mausteet. Lisää punasipulit ja hummerinlihat, sekoita kevyesti nostellen.
5. Halkaise sämpylät ja täytä salaatilla, hummeriseoksella ja perunalastuilla.
Katso myös muita äyriäisreseptejä:
Kalastajan pasta Merimiehen sinisimpukat Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa Pekonivoilla gratinoidut osterit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hummerihodarit