
Hummerikeitto
Hummerikeitto tarjotaan Kulosaaren Casinolla kampasimpukan koristamana. Tämä ohje on saatu vuonna 2006 Royal Ravintoloiden perustajalta, Mia Saarelta. Ravintolassa keittoon käytetään itse tehtyä hummeri- ja kalalientä, kotona voi käyttää liemitiivisteitä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Hummerikeitto
- 50 g voita
- 50 g vehnäjauhoja
- 5 dl hummerilientä
- 3 dl kuohukermaa
- tippa tabascoa
- konjakkia
Hummerikeiton koristeeksi:
- ½ kpl palsternakka
- 4 kpl grillattu kampasimpukka
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Hummerikeitto Kulosaaren Casinon tapaan valmistuu näin:
- Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuuma hummeriliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää kerma, kiehauta ja mausta keitto. Juuri ennen esille laittoa voit lisätä keittoon kuutioitua voita ja ”porata” sen sileäksi sauvasekoittimella.
- Pese ja kuori palsternakka. Leikkaa palsternakasta ohuita viipaleita, ”kolikoita” ja höyrytä niitä, kunnes ovat haarukalla kokeiltaessa hieman pehmenneet. Palsternakkakolikot voi myös paahtaa kevyesti pannulla tai kypsentää uunissa. Kypsennysaika riippu palsternakkapalan paksuudesta.
- Puhdista kampasimpukat tarvittaessa, kypsennä 200-asteisessa uunissa 2 minuuttia tai paista kampasimpukat pannulla voissa. Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla.
- Koristele hummerikeittoannos yhdellä palsternakka”lantilla”, sen päälle asetetulla kampasimpukalla ja tillinoksalla. Tarjoa hummerikeitto alkuruokana.
Katso myös: Katkarapukeitto
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Välimeren kala-äyriäiskeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hummerikeitto