
Hummerisalaatti
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
- 1 (noin 500 g) pakastettu kypsä hummeri
- 1 avokado
- ½ kurkkua
- ¼ verkkomelonia
- muutama varsi kevätsipulia tai hienonnettua ruohosipulia
- 4 vihreää jalapenolla täytettyä oliivia
Vermutti-vinaigrettekastike
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl kuivaa vermuttia
- 2 hienonnettua vihreää jalapenolla täytettyä oliivia
- ripaus rouhittua mustapippuria
koristeeksi:
- salaatinlehtiä
- oliiveja
Valmistusohje
1. Anna hummerin sulaa pussissa jääkaapissa yön yli tai noin 12 tuntia.
2. Halkaise hummeri pitkittäin ja poista mahalaukku silmien takaa. Irrota pyrstöliha kuvaohjeen mukaan. Murskaa saksien kilpi ja irrota lihat saksista. Koverra hummerista vihreä maksa ja vaaleanpunainen mäti. Nauti herkut esimerkiksi vaalean leivän päälle sipaistuina. Paloittele lihat.
3. Halkaise avokado ja poista siemen ja kuori. Kuutioi hedelmäliha pieniksi. Paloittele kurkku ja meloni samankokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja pilko oliivit.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita salaatin ainekset ja valuta joukkoon kastike. Annostele tarjoilulaseihin. Koristele salaatinlehdillä ja tikutetuilla kokonaisilla oliiveilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hummerisalaatti