Hummus
Hummus eli kikhernetahna on helppo, nopea, ruokaisa, edullinen ja ennen kaikkea loputtoman monipuolinen. Kokeile ja ihastu!
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Hummus:
- 400 g kypsiä kikherneitä (keitettyjä tai säilöttyjä)
- 1 dl tahini-seesamitahnaa (luontaistuotekaupasta)
- 1 dl sitruunamehua
- 2 valkosipulinkynttä
- pieni punainen chili
- 1 tl jeeraa
- veitsenkärjellinen suolaa
Valmistusohje
Hummus tehdään helposti näin:
- noin 3 dl levitettä
- valmistusaika 10 minuuttia (lisäksi mahdollisesti papujen liotus ja keittäminen)
- Kuori valkosipuli ja poista chilistä siemenet.
- Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon ja jauha tasaiseksi tahnaksi.
- Tarjoa leivänpäällisenä. Säilyy jääkaapissa 4-5 päivää.
- VINKKI: Jussin helppo ja hyvä hummus valmistuu säilötyistä kidneypavuista ja valkosipulista nopeasti tehosekoittimella.
Lue myös: 5 x suussa sulava hummus – katso helpot reseptit!
Lue myös Anna.fi/ruoka: Härkäpapuhummus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hummus
Hyvää mutta jeeran ja suolan määrä oli alhainen. Laitoin lisäksi oliiviöljyä n 2 rkl ja vettä n 0,5 dl että sain koostumuksen hyväksi