Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hummus

Hummus eli kikhernetahna on helppo, nopea, ruokaisa, edullinen ja ennen kaikkea loputtoman monipuolinen. Kokeile ja ihastu!

Ainekset

Hummus:

  • 400 g kypsiä kikherneitä (keitettyjä tai säilöttyjä)
  • 1 dl tahini-seesamitahnaa (luontaistuotekaupasta)
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pieni punainen chili
  • 1 tl jeeraa
  • veitsenkärjellinen suolaa

Valmistusohje

Hummus tehdään helposti näin:

  • noin 3 dl levitettä
  • valmistusaika 10 minuuttia (lisäksi mahdollisesti papujen liotus ja keittäminen)
  1. Kuori valkosipuli ja poista chilistä siemenet.
  2. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon ja jauha tasaiseksi tahnaksi.
  3. Tarjoa leivänpäällisenä. Säilyy jääkaapissa 4-5 päivää.
  • VINKKI: Jussin helppo ja hyvä hummus valmistuu säilötyistä kidneypavuista ja valkosipulista nopeasti tehosekoittimella.

Lue myös: 5 x suussa sulava hummus – katso helpot reseptit!

Lue myös Anna.fi/ruoka: Härkäpapuhummus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hummus

Kik

Hyvää mutta jeeran ja suolan määrä oli alhainen. Laitoin lisäksi oliiviöljyä n 2 rkl ja vettä n 0,5 dl että sain koostumuksen hyväksi

Vastaa käyttäjälle KikPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.