Hunaja-ankkaa, paahdettuja salottisipuleita ja kurpitsasosetta
Juhlapöydän pääruoan kruunaa rapea ankanfilee yhdistettynä suussa sulavaan kurpitsasoseeseen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Hunajapaahdettu ankka:
- 2 (noin 800 g) ankanrintaa
- 1 tl sormisuolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 5 rkl hunajaa
Paahdetut salottisipulit:
- 6 banaanisalottisipulia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Kurpitsasose ja -katike
- 1 (noin 1,4 kg) myskikurpitsa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2 dl vettä
- ½ kanaliemikuutio (gluteeniton)
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl kurpitsansiemenöljyä
- 50 g voita
Lisäksi:
- erilaisia vihreitä salaatteja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hunaja-ankkaa, paahdettuja salottisipuleita ja kurpitsasosetta