Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hunaja-ankkaa, paahdettuja salottisipuleita ja kurpitsasosetta

Juhlapöydän pääruoan kruunaa rapea ankanfilee yhdistettynä suussa sulavaan kurpitsasoseeseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hunajapaahdettu ankka:

  • 2 (noin 800 g) ankanrintaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 5 rkl hunajaa

Paahdetut salottisipulit:

  • 6 banaanisalottisipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Kurpitsasose ja -katike

  • 1 (noin 1,4 kg) myskikurpitsa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 dl vettä
  • ½ kanaliemikuutio (gluteeniton)
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl kurpitsansiemenöljyä
  • 50 g voita

Lisäksi:

  • erilaisia vihreitä salaatteja

Valmistusohje

1. Valmista sipulit ja kurpitsasose. Kuori ja halkaise sipulit pitkittäin. Nosta kaksinkertaisen folioarkin päälle. Mausta öljyllä, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Kääri sipulit huolella folion sisään. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja paloittele hedelmäliha. Levitä kurpitsapalat uunivadille ja pirskota päälle oliiviöljyä ja hunajaa. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta folionyytit kurpitsoiden viereen. Paahda kurpitsoita 225 asteessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Jätä sipulit uuniin vielä 20 minuutiksi.

2. Leikkaa terävällä veitsellä rasvapuolelle ristikkäisiä viiltoja noin kahden sentin välein. Varo leikkaamasta itse lihaa. Nosta rintapalat kylmälle pannulle ilman rasvaa nahkapuoli alaspäin. Anna pannun lämmetä hitaasti ja paista, kunnes nahka on rapea ja rasva on sulanut. Käännä fileet ja paista toiselta puolelta 2–3 minuuttia. Mausta fileet. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Keitä sulanut rasva ja hunaja siirappimaiseksi.

3. Soseuta kurpitsat ja lisää kattilaan 1 dl kurpitsasosetta. Lisää vesi, liemikuutio ja etikka. Keitä aineksia kastikemaiseksi noin 5 minuuttia. Kuutioi voi ja vatkaa se lopuksi öljyn kanssa kastikkeen joukkoon.

4. Sivele ankanfileiden päälle hunajalientä ja viipaloi ankanfileet tarjolle. Tarjoile paahdettujen sipuleiden, kurpitsasoseen ja -kastikkeen sekä salaatin kera.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 27/17.

Kokeile näitä joulupöydässä kinkun sijaan:

ankkaa

Ankanrinta ja pähkinäiset juurekset

joulukalkkuna

Täytetty kalkkuna

joulukalkkuna

Jouluinen kalkkuna

Anna.fi: Mausteinen jouluankka – kokonaisena paistettu ankka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunaja-ankkaa, paahdettuja salottisipuleita ja kurpitsasosetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.