Hunajaglaseeratut porsaankyljykset
Edullisille ja helpoille liharuoille on aina kysyntää. Sellaisia ovat esimerkiksi klassiset porsaankyljykset, jotka tarjoillaan timjamivoilla maustetun muusin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Hunajaglaseeratut porsaankyljykset:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl karkeaa dijoninsinappia
- 4 isoa possunkyljystä
- sormisuolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
- 2-3 rkl oliiviöljyä
Tarjoiluun:
- sitruunalohkoja
- timjamilla maustettua perunamuusia
- keitettyjä kasviksia
Valmistusohje
Hunajaglaseeratut porsaankyljykset valmistuvat näin:
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne hunajan ja sinapin kanssa Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Viillä kyljysten ulkoreunat, niin ne eivät käpristy paistamisen aikana. Nuiji kevyesti. Valuta päälle hunaja-sinappiseosta.
- Paista kyljyksiä ensin toiselta puolelta pannussa öljyssä, kunnes pinta muuttuu kauniin ruskeaksi. Kännä kyljykset ja nosta uunivuokaan. Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 74 astetta.
- Purista kyljyksille sitruunamehua. Tarjoa hunajaglaseeratut porsaankyljykset timjamivoilla maustetun muusin ja keitettyjen kasvisten kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.
Vinkki: Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen porsaanfilee kreikkalaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hunajaglaseeratut porsaankyljykset