Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hunajaglaseeratut porsaankyljykset

Edullisille ja helpoille liharuoille on aina kysyntää. Sellaisia ovat esimerkiksi klassiset porsaankyljykset, jotka tarjoillaan timjamivoilla maustetun muusin kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hunajaglaseeratut porsaankyljykset:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl karkeaa dijoninsinappia
  • 4 isoa possunkyljystä
  • sormisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä

Paistamiseen:

  • 2-3 rkl oliiviöljyä

Tarjoiluun:

  • sitruunalohkoja
  • timjamilla maustettua perunamuusia
  • keitettyjä kasviksia

Valmistusohje

Hunajaglaseeratut porsaankyljykset valmistuvat näin:

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne hunajan ja sinapin kanssa Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Viillä kyljysten ulkoreunat, niin ne eivät käpristy paistamisen aikana. Nuiji kevyesti. Valuta päälle hunaja-sinappiseosta.
  2. Paista kyljyksiä ensin toiselta puolelta pannussa öljyssä, kunnes pinta muuttuu kauniin ruskeaksi. Kännä kyljykset ja nosta uunivuokaan. Jatka paistamista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voit tarkistaa sisälämmön paistolämpömittarilla. Liha on kypsää mittarin osoittaessa 74 astetta.
  3. Purista kyljyksille sitruunamehua. Tarjoa hunajaglaseeratut porsaankyljykset timjamivoilla maustetun muusin ja keitettyjen kasvisten kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.

Vinkki: Näin valmistat herkut porsaanlihasta: 5 vinkkiä possun kypsentämiseen

Lue myös Anna.fi:  Näin syntyy herkullinen porsaanfilee kreikkalaisittain


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunajaglaseeratut porsaankyljykset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.