Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hunajainen porkkana-omenasose

Hunajainen porkkana-omenasose sopii lettujen väliin, vohveleiden ja paahtoleivän päälle. Säilö helposti kesän maku talteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Hunajainen porkkana-omenasose

  • 1 kg porkkanoita
  • 1 kg hapahkoja omenia
  • 2 sitruunaa
  • 2 dl hunajaa
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Hunajainen porkkana-omenasose tehdään näin:

1. Pese, kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pese, kuori ja lohko omenat. Kuori sitruunat niin, että saat valkoisen osan kokonaan pois. Paloittele malto. Pane porkkanaraaste, omenat ja sitruunat kerroksittain hunajan kanssa kattilaan ja kaada vesi päälle.

2. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Lisää nestettä tarvittaessa. Jos haluat rakenteesta tasaisempaa, soseuta aineet monitoimikoneessa.

3. Jaa sose hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit tiiviisti ja säilytä hunajainen porkkana-omenasose viileässä.

4. Nauti porkkana-omenasose esimerkiksi lettujen, vohveleiden tai paahtoleivän kanssa. Kokeile myös sinihomejuuston kaverina.

Lue myös: Säilö sato purkkeihin ja pakastimeen – kokosimme parhaat vinkit säilöntään

Lue myös Anna.fi: Maailman paras hilloresepti – näin valmistuu hillo pehmeäkuorisista marjoista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunajainen porkkana-omenasose

Sinun täytyy kommentoidaksesi.