Hunajainen porkkana-omenasose
Hunajainen porkkana-omenasose sopii lettujen väliin, vohveleiden ja paahtoleivän päälle. Säilö helposti kesän maku talteen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Hunajainen porkkana-omenasose
- 1 kg porkkanoita
- 1 kg hapahkoja omenia
- 2 sitruunaa
- 2 dl hunajaa
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Hunajainen porkkana-omenasose tehdään näin:
1. Pese, kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pese, kuori ja lohko omenat. Kuori sitruunat niin, että saat valkoisen osan kokonaan pois. Paloittele malto. Pane porkkanaraaste, omenat ja sitruunat kerroksittain hunajan kanssa kattilaan ja kaada vesi päälle.
2. Hauduta miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Lisää nestettä tarvittaessa. Jos haluat rakenteesta tasaisempaa, soseuta aineet monitoimikoneessa.
3. Jaa sose hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit tiiviisti ja säilytä hunajainen porkkana-omenasose viileässä.
4. Nauti porkkana-omenasose esimerkiksi lettujen, vohveleiden tai paahtoleivän kanssa. Kokeile myös sinihomejuuston kaverina.
Lue myös: Säilö sato purkkeihin ja pakastimeen – kokosimme parhaat vinkit säilöntään
Lue myös Anna.fi: Maailman paras hilloresepti – näin valmistuu hillo pehmeäkuorisista marjoista
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hunajainen porkkana-omenasose