Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hunajadonitsit

Ainekset

Hunajadonitsit

  • 2 munaa
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 dl maitoa tai kahvikermaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl raastettua appelsiinin tai sitruunan kuorta
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl rypsiöljyä

Hunajadonitsit, paistaminen

  • 1 l rypsiöljyä

Lisäksi:

  • (ruusu)hunajaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mausteet ja kohotusaine jauhoihin. Lisää maito munavaahtoon ja sekoita kuivat aineet joukkoon. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia. 2. Levitä leivinpöydälle runsaasti jauhoja, sillä taikina on pehmeää. Muovaa taikina palloksi ja painele se käsin levyksi. 3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. 4. Ota taikinalevystä pienellä juomalasilla tai muotilla pyöreitä kakkusia. Paina keskelle reikä pienellä muotilla tai omenaporalla. 5. Kypsennä donitsit kuumassa öljyssä. Nosta ne talouspaperilla vuorattuun vuokaan valumaan ja sokeroi. Sokeroiminen ei ole välttämätöntä, jos tarjoat donitsit hunajan kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunajadonitsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.