Reseptit
30-60 min
Kiitos

Hunajaiset vuokasämpylät

Hunajaiset vuokasämpylät saavat rouheista rakennetta hasselpähkinöistä. Mehevät sämpylät ovat parhaimmillaan leipomispäivänä, joten ylimääräiset kannattaa pakastaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hunajaiset vuokasämpylät:

25 g hiivaa
3.5 dl haaleaa vettä
5 dl gluteenittomia jauhoja
50 g hasselpähkinärouhetta
0.5 tl suolaa
2 dl hunajaa
Mainos

Valmistusohje

 

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon hiiva ja hunaja, lisää muut aineet ja sekoita taikina kertaalleen kunnolla. Anna kohota jääkaapissa leivinliinalla peitettynä noin tunnin ajan.
  2. Voitele pienet foliovuoat ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla. Lusikoi taikinaa varovasti uunipellille aseteltuihin vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  3. Gluteenittomat leivonnaiset kuivuvat nopeasti ja menettävät mehevyytensä. Pakasta ne sämpylät, joita ei syödä leipomispäivänä.

Katso myös: Gluteeniton leipä x 8

Anna.fi/ruoka: Gluteenittomat sämpylät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hunajaiset vuokasämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X