Reseptit
30-60 min
4
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Hunajapaahdettuja kasviksia ja korianterigremolataa

Lämmin ja värikäs kasvissalaatti on todellista voimaruokaa. Tämä salaatti sopii mainiosti myös liha- tai broileriruokien lisäkkeeksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg porkkanoita
1 kukkakaali
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl (chili)hunjaa
(1/4 tl chilihiutaleita)
1 tl sormisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Korianteri-punasipuligremolata

1 ruukku tuoretta korianteria
1/2 punasipuli
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1/2 tl sormisuolaa
2-3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne juustohöylällä pitkittäin viipaleiksi. Lohko kukkakaali kukinnoiksi.
  3. Sekoita keskenään öljy, hunaja (.chilihiutaleet), suola ja pippuri. Pyöräytä kasvikset seoksessaa ja levitä uunipannulle leivinpaperin päälle.
  4. Kypsennä kasviksia uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Silppua korianteri ja punasipuli pieneksi silpuksi. Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori. Sekoita ainekset keskenään, mausta suolalla ja lorauta joukkoon hiukan oliiviöljyä kostukkeeksi.
  6. Asettele paahdetut, kuumat kasvikset tarjoiluvadille tai lautasille ja lusikoi gremolataa päälle. Tarjoa heti joko sellaisenaan tai liha-tai kanaruokien lisäkkeenä.

 

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hunajapaahdettuja kasviksia ja korianterigremolataa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X