Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hunajasuolatut silakat linnan kellarista

Tämä hunajasuolattujen silakoiden resepti on lähtöisin Turun linnan kellarista. Hunajasuolatut silakat ovat maistuneet Turun linnan joulupöydässä.

Ainekset

Hunajasuolatut silakat Turun linnan tapaan:

  • 500 g silakkafileitä
  • karkeaa suolaa

Marinointiliemi:

  • 1.5 dl hunajaa
  • 1.5 dl omenaviinietikkaa
  • 1-2 punasipulia

Valmistusohje

 

  1. Ripottele vuokaan vähän karkeaa suolaa. Lado päälle silakkafileet selkä alaspäin ja ripottele kerrosten väliin suolaa. Anna silakoiden suolautua vuorokauden ajan.
  2. Valuta kaikki suola pois.
  3. Sekoita yhtä paljon viinietikkaa ja hunajaa. Pehmennä ohuiksi renkaiksi leikattu punasipuli 1 dl:ssä hunaja-etikkalientä. Jäähdytä liemessä. Lisää loput liemestä ja kaada liemi ja sipulirenkaat valutetuille silakoille.
  4. Anna maustua viileässä. Parin päivän kuluttua silakat ovat parhaimmillaan.

Katso myös: Herkutellaan silakalla – poimi parhaat ohjeet!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakka ja muikku maailman malliin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunajasuolatut silakat linnan kellarista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.