Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pursotettavat suklaapikkuleivät

Pursotettavat suklaapikkuleivät saavat ihanan huurteisen pinnan tomusokerista. Nämä keksit viedään käsistä!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
17  annosta

Ainekset

Pursotettavat suklaapikkuleivät

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Pursotettavat suklaapikkuleivät, koristelu

  • tomusokeria

Valmistusohje

Pursotettavat suklaapikkuleivät leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuainen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Pursota taikinasta isolla tähtityllalla pikkuleipiä pellille. Jätä hieman leviämisvaraa.

3. Paista pursotettavat suklaapikkuleivät 175-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia koosta riippuen.

4. Anna pikkuleipien jäähtyä ritilällä. Koristele tomusokerilla.

Katso myös: Kotilieden parhaat pikkuleivät – katso kooste!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pursotettavat suklaapikkuleivät

Nopoee

Eikö tule leivinjauhetta?

Katkarapu

Tyypit sulattakaa rasva! Mä en sulattanu ja siit tuli sellasta kökköstä. Sit yritin uudestaan ja sulatin ja niist tuli hyvii!

Vh

Tein myös virheen, etten sulattanut rasvaa, kumma möntti. Laitoin sitten 3 rkl kermaa mutta hikihatussa sain puristaa pursotuspussia. Pienellä korjauksella tulisi tyytyväisiä leipureita!

Vastaa käyttäjälle VhPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.